
- Sjømatnæringen er viktig bidragsyter til å kunne løse klima og matutfordringene
H.K.H. Kronprins Håkon åpnet Youngfish-konferansen i Bergen onsdag formiddag, og var klar på at sjømatnæringen kan være en viktig bidragsyter for å løse mat og klimautfordringene verden står ovenfor.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Kronprinsen snakket om viktigheten av verdiene i havet, til en fullsatt konferansesal av unge Youngfishere i Bergen onsdag.

- Sjømat er ett av de viktige temaene som tas opp når vi reiser ut i verden. Havet gir mye, men hva gir vi tilbake? Skal vi fortsette å bruke resursene i havet må vi høste bærekraftig, poengterte kronprinsen.
Han la til at sjømatnæringen og havet vil være et viktig bidrag, for å kunne løse utfordringer innen mat og klima i fremtiden.
Han mente det var fantastisk bra at det finnes konferanser som YoungFish, der unge i sjømatnæringene kommer sammen, og tiltrekker seg hele bredden av ulik kompetanse i næringen. Dette mener han er en viktig faktor dersom man skal få løst fremtidens mat og klimautfordringer.
- Ingen kan løse utfordringene i havet alene. Arenaen til YoungFish er viktig for å takle disse utfordringene. Mange av løsningene for fremtidens matbehov tror jeg finnes i havet. Jeg vil derfor takke YoungFish for være med å skape fremtidens Norge, uttalte kronprins Håkon.
Les også: – Folk i kø for å komme på YoungFish-konferansen
Youngfish-konferansen er den fjerde i rekken og skal utover dagen ha flere foredrag fra kjente fjes i sjømatnæringen, der temaet er hvordan havet (re)struktureres.
- YoungFish ble etablert fordi det manglet en møteplass for unge i sjømatbransjen.
- Visjonen deres har vært å samle unge som har interesse og brenner for sjømatnæringen.