Konsernsjef Henning Beltestad i Lerøy Seafood Group er fornøyd med bedring i biologien.

- Presterer bra i et kvartal preget av fallende laksepriser

Lerøy Seafood Group melder at fremgangen i biologien fortsetter i Q2, der de blant annet ser lovende resultater med ny teknologi og en reduksjon i antall lusebehandlinger.

Publisert Sist oppdatert

Lerøy Seafood Group ASA rapporterer i dag et konsolidert operasjonelt EBIT på 906 millioner kroner for andre kvartal 2024.

- Positiv trend

Konsernleder Henning Beltestad kommenterer at den positive trenden i biologisk prestasjon har fortsatt i andre kvartal. 

- Vi presterer bra i et kvartal preget av fallende laksepriser. Antall lusebehandlinger er vesentlig redusert, og vekst- og overlevelsesrater vesentlig økt sammenlignet med gjennomsnittet siste fem år. 

Han påpeker at for snart fem år siden startet de et omfattende prosjekt for å utforske nye teknologier som tar sikte på å håndtere en av næringens største utfordringer; forekomst av lakselus og tilhørende behandlinger som negativt påvirker fiskevelferden. 

Lerøy-sjef Henning Beltestad mener deres nye nedsenkbare teknologi viser lovende resultater.

- I august i 2024 slaktet vi vår første laks fra nedsenkede merder. Denne innovative teknologien viser veldig lovende resultat, og vi tror den vil være en viktig vekst driver for Lerøy fremover, sier Beltestad.

Scottish Seafarms leverte også betydelige forbedringer i biologi, noe som resulterer i en betydelig økning i overskuddet sammenlignet med fjoråret. 

Rekordhøy inntjening i VAP S&D

Segmentet for videreforedling, salg & distribusjon (VAP S&D) rapporterte en operasjonell EBIT på 217 millioner kroner i Q2 2024. 

- Den positive utviklingen i segmentet fortsetter. Dette drives av driftsforbedringer og økt utnyttelse av vårintegrerte verdikjede, sier Beltestad.

- Vi er en betydelig matprodusent, er godt posisjonert, og føler på et stort ansvar for å bidra til økt sjømatkonsum i tråd med Helsedirektoratets oppdaterte kostholdsråd som stadfester at en bør spise mer sjømat, fortsetter han

Lerøy Midt sin lokalitet Storskogøya

Ny teknologi

Beltestad sier at lavere laksepriser påvirket markedet i andre kvartal, men påpker at de er optimistiske med tanke på de langsiktige utsiktene. 

- Vi er på sporet mot våre ambisiøse 2025-mål for både havbruk og VAP S&D. Vi har høyt fokus på å forbedre rogn- og smoltkvalitet, implementere ny havbruksteknologi og optimalisere prosesser. Viser også økende etterspørsel etter en integrert verdikjede med sterkbærekraftsprofil, og ser betydelig potensial for å øke inntjeningen i våre europeiske nedstrømsvirksomheter, avslutter Beltestad.

Lerøy Seafood Group (LSG) er et globalt sjømatselskap med hovedkontor  i Bergen. Konsernets om lag 6 000 medarbeidere håndterer årlig mellom 350 000 og400 000 tonn sjømat gjennom konsernets verdikjede, noe som tilsvarer om lag fem millioner måltider hver dag. 

Målsatt avkastning på sysselsatt kapital før skatt (ROCE) er 18% p.a. Konsernet har en rekke ulike bærekraftsmål, herunder å kutte utslipp av klimagasser med 46 % innen 2030.