En av Nordic Halibut sine lokaliteter på Nordmøre.

Så mye fikk Nordic Halibut for kveiten i andre kvartal

Totalt slaktet kveiteoppdretteren 140 tonn i kvartalet, og dro inn 19,1 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Nordic Halibut skriver i en oppdatering at andre kvartal av 2024 viste en vedvarende oppadgående trend i salgsprisene.

– Økte priser ble oppnådd for kveite solgt i kategorien 1–3 kg med en prisøkning på 12 %, i kategorien 3–5 kg med en prisøkning på 14 %, og i kategorien 5–7 kg med en prisøkning på 5 %, sammenlignet med samme periode i 2023. 

Nordic Halibut sier denne trenden viser den sterke betalingsvilligheten og de etablerte høye prisnivåene for oppdrettet kveite i høykvalitetsmarkeder, selv for mindre størrelser eksportert til Storbritannia og EU.

En av Nordic Halibut sine kveitemerder.

Lavere slaktevekt

Selskapet opplevde som planlagt en nedgang i slaktevekten, med et gjennomsnitt på 4,5 kg, sammenlignet med gjennomsnittlig slaktevekt i Q2 2023 på 5,2 kg. Reduksjonen i gjennomsnittlig slaktevekt resulterte i en gjennomsnittlig salgspris på 153 NOK/kg i kvartalet, noe som reflekterer en år-over-år nedgang på 1,2 %.

Totale inntekter for kvartalet beløp seg til 19,1 millioner kroner, med slaktevolumer som nådde 140 tonn. Selskapet forventer økte volumer og høyere gjennomsnittlige slaktevekter i andre halvår av 2024 og er fortsatt trygge på sin prissettingsstrategi og markedsposisjonering, opplyser de.

I samsvar med tidligere kommunikasjon vil selskapet prioritere å legge til rette for en gunstig fordeling av slaktevekter i denne fasen av vekstplanen. 

– Dette strategiske fokuset er i tråd med den kommersielle strategien som tar sikte på å øke slaktevektene i fremtidige perioder for å respondere på markedssignaler. Det overordnede målet forblir å optimalisere utnyttelsen av tilgjengelig biomasse, noe som bekrefter vår forpliktelse til langsiktige mål, selv om det kan medføre potensielle påvirkninger på kortsiktige slaktevolumer, skriver selskapet.