Nye muligheter med nye nettsider
Havbruk og akvakultur er stadig viktigere satsingsområder nasjonalt og globalt. Kyst.no, satser også videre og har fornyet seg for fremtiden.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Kyst.no, med fagmagasinet Norsk Fiskeoppdrett i ryggen, samt søstermedier i Skottland (Fishfarmingepert.com) og i Chile (Salmonexpert.com) er allerede den ledende leverandøren av nyheter og fagartikler til hele den lakseproduserende verden.
- Med vår nye Kyst.no-plattform, gis flere muligheter for både lesere og annonsører. Vår målsetting med det hele er at vi skal styrke vår posisjon ytterligere, sier web-redaktør Linn Therese Skår Hosteland.
Kyst.no har levert bransjenytt til havbruksnæringen i snart 20 år allerede. Og med vekstambisjoner og teknologisk utvikling i laksenæringen, er det naturlig at Kyst.no også tar del i nyskaping på sine nettsider.
- Ytterligere fokus på driverne i laksenæringen, som forskning, biologi- og teknologi utvikling er noe vi fremover skal følge tett. Vi har også fått egne temasider hvor vi samler alle siste saker innen ett fagtema, slik at de som ønsker kan fordype seg innen det nyeste innen disse områdene, sier hun.
Temainndeling og oppdateringer gjøres også på søstermediene Salmonexpert.cl og Fishfarmingexpert.com.
Digitalisering av fagkunnskap
På de nye sidene vil det nå også bli anledning til å lese fagtidsskriftet Norsk Fiskeoppdrett digitalt. I de to første ukene vil denne funksjonen være åpent for alle, men deretter vil det bli forbeholdt våre NF-abonnenter.
- Norsk Fiskeoppdrett har publisert fagartikler og annen bransjerelatert kunnskap i over 40 år. Alt dette kan abonnentene også søke frem. Fra 2016 og fremover vil også alle bladene bli tilgjengelige å lese i sin helhet. Dermed er viktig kunnskap være tilgjengelig når som helst, sier redaktør for Norsk Fiskeoppdrett Pål Mugaas Jensen.
Han forteller at denne digitale satsingen også vil åpne for nye muligheter fremover til publisering og fremvisnings av kunnskapsakser produsert av kompetansemiljøene i både Norge som i andre lakseland.
- Det skjer mye på den digitale fronten for tiden som vil kunne være med på å gjøre kunnskapen vi formidler enda mer tilgjengelig og mer pedagogisk. Norsk Fiskeoppdretts opprinnelige grunnide er å formidle ny viten fra forskningsmiljøene og ut til bransjen. Vi vil med dette enda tydeligere understreke det, sier han.
Omfattende nettverk
Kyst.no og Norsk Fiskeoppdrett er en del av Salmonview Media Group, der man også finner Salmonexpert (redaksjon i Chile), og Fishfarmingexpert (redaksjon i Skottland og Canada). Her satses det på kvalitetsjournalistikk med stikkord som kompetanse og innsikt.
- Vi har til sammen ni redaksjonelle medarbeidere i fire av verdens viktigste lakseproduserende land som på heltid, og nær sagt døgnet rundt, fokuserer på produksjonsprosessen av den sølvblanke fisken med det røde kjøttet. Fire av disse befinner seg i Norge, sier Jensen.
Salg og annonseavdelingene genererer også åtte arbeidplasser fordelt på de ulike kontorene, som alle står klar til å hjelpe leverandører med profilering av sine produkter ut mot bransjen.
Sterkt maritimt miljø
I tillegg til laksesatsingen i Salmonview har vi også med på laget søsterselskapet Skipsrevyen. Å ha dette tidsskriftet og nyhetsnettstedet innenfor skipsfart og skipsverft innenfor de samme kontorveggene Kyst og Norsk Fiskeoppdrett, skaper åpenbare synergier for oss alle.
- Båter er blitt svært svært viktige for havbruksnæringen. De blir mer og mer spesialiserte og en stadig økende andel av nybygg hos norske verft er havbruksrelaterte båter. Skipsrevyen er best på båt og har en solid forankring innen skip-og verftsindustrien. De vil derfor bli enda viktigere som samarbeidspartner og innholdleverandør av havbruksrelevante båtsaker på Kyst.no og i Norsk Fiskeoppdrett, sier Hosteland.
- Noe av det første man vil se er at vi snart vil ha på plass et eget segment med omtaler av nye havbruksbåter, slik at leserne kan henge med på den rivende utviklingen som er. Det skal også opprettes et bransjeregister over ulike segmenter i havbruk/skipsnæringen slik at leserne lett kan få oversikten over hvem som er i næringen.
Redaksjonen ber om forståelse for at det kan oppstå små feil og mangler den første tiden etter lansering av våre nye nettsider. Dersom noen av våre lesere finner slike feil, setter vi pris på om dere rapporterer dette til oss på redaksjon@kyst.no.