Se ny episode:

– Krakk i laksenæringen

Gjesten i «Kystpodden» denne gangen fikk bakoversveis da han leste Aftenposten etter et foredrag i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Kystpodden

- Kystpodden har som mål å snakke med personer som har bidratt til å bygge opp laksenæringen til å bli en stor og viktig industri. Å lese historier blir aldri det samme som å høre tidsvitner fortelle med egne ord om sine opplevelser. Vi skal møte personer som har hatt ulike posisjoner og ståsted i laksenæringen.

Det er idemaker og podkast-vert Gustav Erik Blaalid som sier dette. Han er selv et tidsvitne med fartstid som næringslivsjournalist i Norsk Fiskeoppdrett siden januar 1990. Senere etablerte han blant annet Kyst.no som var på lufta allerede i 1997. Gustav Erik Blaalid er grunnlegger og eier av Oceanspace Media AS som teller 10 ulike medietitler i Norge, Danmark, Chile og Storbritannia.

«Krakk i laksenæringen», lød overskriften på forsiden av landets største avis, og kilden var Lars Liabø.

Lars Liabø humrer når han erindrer 35 år tilbake. Lakseanalytikeren har opplevd mye i sin lange karriere som tallknuser og statistikkleverandør, men den gangen ble han sjokkert. Han fikk en hel næring på nakken, men dessverre fikk han rett i sin analyse.

– Historien er den at jeg holdt et foredrag i Bergen om situasjonen i laksenæringen. Den siste plansjen i min presentasjon unnlot jeg å vise, da jeg syns at den ble i overkant dramatisk. Der konkluderte jeg med at det gikk mot et krakk i laksenæringen. En journalist fikk tilgang til foredraget mitt, inklusive den siste plansjen, og gjett hva som ble overskriften, sier en humørfylt Lars Liabø til Kystpodden.

Hele historien får du i første episode av vårt møte med Lars Liabø. Den er tilgjengelig øverst i vinduet her, eller ved å høre på Spotify under.

God fornøyelse!