Administrerende direktør i Kystrederiene, Tor Arne Borge. Foto: Kystrederiene

Enighet og brudd i lønnsforhandlingene for Kystrederienes tariffområde

Det ble natt til 18. september enighet i lønnsforhandlingene mellom Kystrederiene, Norsk Sjømannsforbund og Norsk Sjøoffisersforbund.

Publisert Sist oppdatert

Partene ble enige om en ramme på 5,2%, som ga ett generelt tillegg på 4,35 %, samt ulike materielle endringer i overenskomsten. Dette er samme ramme som i frontfaget.

- Det er utfordrende tider med høy kostnadsvekst for mange segmenter i sjøtransporten. Det har vært krevende forhandlinger, så er vi glade for å ha kommet til enighet, sier adm. dir. Tor Arne Borge i Kystrederiene.

Forhandlingene ble avholdt i Bergen med god representasjon fra alle organisasjonene. 

- God dialog i tiden fremover er svært viktig for å sikre norske sjøfolk og rederier, som er i sterk konkurranse fra utenlandske aktører, sier Borge.

Brudd med Det Norske Maskinistforbund

Samtidig ble det dessverre ikke enighet i forhandlingene med Det Norske Maskinistforbund. Riksmekleren overtar derfor ansvaret for dette oppgjøret og kaller partene inn til mekling.

- Dette oppgjøret går nå inn i en meklingsfase og vi må se hva vi kan få til med Riksmeklerens hjelp, avslutter adm.dir. i Kystrederiene, Tor Arne Borge.

Kystrederiene er hovedorganisasjon for rederier i nærskipsfarten. Kystrederiene sitt tariffområde omfatter tariffavtaler med sjømannsorganisasjonene Norsk Sjøoffisersforbund, Norsk Sjømannsforbund og Det Norske Maskinistforbund, og omfatter om lag 9000 ansatte.