Helge Kvalvik er CEO i Måsøval. Han er veldig fornøyd med den operative ytelsen i andre kvartal.

- Lakseprisene var en ordentlig berg-og-dalbane dette kvartalet

Måsøval hadde driftsinntekter på 934 millioner kroner i andre kvartal 2024, sammenlignet med 804 millioner kroner i samme kvartal året før.

Publisert Sist oppdatert

Helge Kvalvik, konsernsjef i Måsøval, understreker at markedsprisene var volatile i kvartalet. Han sier lakseprisene var en ordentlig berg-og-dalbane i andre kvartal med store svingninger.

Totalt slaktet Måsøval 6 673 tonn i andre kvartal, og satt igjen med et driftsresultat på 298 millioner kroner. Dette er en forbedring fra 211 millioner kroner, samme kvartal året før.

- Vår slakteprofil var noe skjevt mot slutten av kvartalet, da prisene var lavere. Alt i alt oppnådde vi likevel en pris som var 8 kroner høyere enn samme kvartal i fjor, sier han.

Oppdrettssegmentet oppnådde sterke driftsresultater.

Foto fra Måsøval-lokalitet.

- Jeg er veldig fornøyd med den operative ytelsen i oppdrettssegmentet dette kvartalet. Segmentet oppnådde gode marginer drevet av en kombinasjon av lavere kostnader og høyere priser. Realiserte kostnader var 51 kroner per kilo for konsernet i kvartalet, noe som er en betydelig forbedring fra fjorårets realiserte kostnader på 63 kroner i samme kvartal. 

Videre sier Kvalvik at han er stolt over å se at region vest leverer forbedringer og en rekordsterk margin. 

- Verdiskapingen i kvartalet demonstrerer det effektive samspillet mellom dedikerte ansatte og høytytende lokaliteter, sier konsernsjefen.

Vil gi fleksibilitet

Fremover er selskapet veldig spent på det nye slakteriet TL52 som blir operativt i september. 

- Jeg tror sterkt på at verdikjeden vil forbedres gjennom tettere integrering av salgs- og foredlingssegmentet. Det nye slakteriet vil gi fleksibilitet, stabilitet og nye muligheter, påpeker Kvalvik.

Konsernet legger til grunn en årlig slaktevolum på 26.500-27.500 tonn i 2024, opp fra 24.500 tonn slaktet i 2023.