Illustrasjonsfoto av slaktet oppdrettstorsk.

Her vil de etablere torskeoppdrett

Organic Seafarm har søkt om å få etablere et oppdrettsanlegg for torsk i Flakstad i Lofoten.

Publisert

Selskapet driver med oppdrett av laks i Nordfjorden i Gildeskål kommune. De ble til i restene av torskeeventyret som tok slutt i 2013 hvor morselskapet da het Codfarmers AS.

Ifølge Lofotposten har selskapet søkt Nordland fylkeskommune om tillatelse til torskeoppdrett i Selfjorden i Flakstad. Selskapet kjøpte sin første kommersielle tillatelse i 2020, samt kapasitetsøkning i tildelingsrunden i 2022.

Selfjorden sett mot sørvest med Torsfjorden til høyre.

– Vi produserer nå på total MTB 1856 og har i tillegg en forskningskonsesjon på 780 MTB. Mørkvedbukta AS er vårt landanlegg som driver med påvekst av torskeyngel. Vi har tro på at oppdrett av torsk har gode muligheter for å lykkes, og søker dermed lokaliteter og tillatelse på å drive oppdrett i sjø. Vi har søknader fra Gildeskål og sørover til Helgeland på lokaliteter for torsk, og lokaliteter i Flakstad gir oss god spredning i biologisk risiko.

Videre skriver selskapet at de ser at det eksisterer lokaliteter på torsk som i dag ikke blir benyttet, noe de finner svært uheldig.

– Vi er overmodne for å komme i gang med produksjon i sjø, og vil snarlig benytte de eventuelle godkjenninger vi får, og ønsker å starte testproduksjon umiddelbart på lokalitetene for å sikre gode rutiner og bygge kunnskap for å klargjøre til full drift i neste syklus, skriver de blant annet.

Organic Seafarm AS og Mørkvedbukta AS er heleid av sjømatkonsernet Arctic Seafood Group AS.