Ny lokalitet: «Dysjaneset» ligger i Sande kommune i Møre og Romsdal og blir oppdretterens sjette anlegg i sjø.

Torskeoppdretter starter opp nytt anlegg

Torskeoppdretteren Ode har i desember bygget opp en ny lokalitet for torsk i Sande kommune i Møre og Romsdal. Sentralt plassert i Odes kjerneområde, blir dette selskapets sjette sjøanlegg i drift.

Publisert Sist oppdatert

Arbeidet med anlegget startet i oktober, og «Dysjaneset», som er plassert rett utenfor Kvamsøya i Sande kommune, har nå tatt imot fisk og har begynt å produsere sunn og bærekraftig lokalmat i havgapet – Anlegget, består av 12 merder og en fôrflåte. Med dette øker Ode produksjonen på Sunnmøre og styrker tilstedeværelsen i regionen. 

– De ansatte på lokaliteten har vist en ekstraordinær innsats for å få lokaliteten klar. Det har vært mye aktivitet de siste ukene, og nå er vi i mål og har tatt imot den første fisken sier Vidar Vartdal, leder for Havbruk i Ode, sier Vidar Vartdal, leder for Havbruk i Ode.

Vidar Vartdal, leder for Havbruk i Ode.

Dysjaneset har allerede et team bestående av seks ansatte og én lærling, hvorav tre av de ansatte er fra Kvamsøya. Selskapet uttaler at det er planlagt en gradvis utvidelse av arbeidsstyrken når aktiviteten øker utover på nyåret. 

Lokale ringvirkninger

Etableringen skaper positive ringvirkninger i lokalsamfunnet, både ved å sikre faste arbeidsplasser og gjennom samarbeid med lokale leverandører. Den siste perioden har anleggets flåte vært på Larsnes Mek for utbedringer og lokalitetsbåten fått utført oppgraderinger hos GS Marine i Hagsbygda, begge lokale selskap. 

– Det betyr mye for meg å kunne bidra til lokal verdiskaping her på Kvamsøya, der jeg er født og oppvokst. Lokaliteten på «Dysjaneset» gir arbeidsplasser til folk i nærområdet og skaper positive ringvirkninger for lokale leverandører, sier assisterende driftsleder, Aleksander Ristesund.

Ode kontrollerer hele produksjonen fra egg og helt frem til butikkpakkede produkter. Sammen med de andre lokalitetene vil Dysjaneset spille en sentral rolle i å sikre stabil og forutsigbar helårlig tilgang på fersk torsk av høy kvalitet til våre lokale norske slakting og foredlingsaktivitet. Når første produksjonssyklus er over, vil anlegget og folkene på Dysjaneset ha produsert mer enn 20 millioner torskemåltider til middagsbord verden over.