John Arne Breivik, daglig leder i Stingray.

Blir majoritetseier i Stingray

Det danske investeringsselskapet Novo Holdings kommer inn som ny hovedeier i selskapet.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er en enorm anerkjennelse av mange år med hardt og målrettet arbeid fra hele Team Stingray, og vi er svært glade for å kunne ønske Novo Holdings velkommen inn som ny hovedaksjonær i Stingray Marine Solutions AS, uttaler John Arne Breivik, daglig leder i selskapet, i en pressemelding.

Han legger til at dette vil gi selskapet en finansiell trygghet og langsiktighet som de bare kunne drømme om for noen år side.

- De ansatte og ledelsen vil fortsatt ha et betydelig eierskap videre fremover.

Det er 10 år siden Stingray lanserte sin luselaser for fjerning av lakselus, ved hjelp av kamerateknologi, avansert programvare og målrettet laser, som styres av kunstig intelligens. Selskapet nærmer seg 200 ansatte og snart en milliard kroner i årlig omsetning. 

Stingray-laser operativ i laksemerd.

Selskapet har produsert 1 750 lasere hittil og er installert på mer enn 100 lokaliteter hos over 30 oppdrettsselskaper. 

Første innen havbruk

Oppkjøpet av Stingray er den første investeringen innen havbruksteknologi for det danske investeringsselskapet. 

– Vi har gleden av å investere i et selskap som ikke bare tilbyr en innovativ løsning for havbruksnæringen, men som også har bærekraft som en kjerneverdi. Dette er en viktig faktor i den marine sektoren og for hele oppdrettsnæringen, uttaler Cynthia Kueppers, Partner i Planetary Health Investments hos Novo Holdings.

Novo Holdings' Planetary Health Investments opererer på tre kontinenter (Europa, Nord-Amerika og Asia) og investerer i områder der vitenskap og teknologi kan bidra til å løse globale utfordringer. 

Carnegie var finansiell rådgiver og Schjødt har vært juridisk rådgiver for Stingray og selgerne, mens DNB Markets var finansiell rådgiver for Novo Holdings.