
- Fiskefakta, ikke følelser
- Det er veldig tabloid av Norges sjømatråd å argumentere med at vi burde la vanlige folk i fred, fordi de ikke har råd til å spise maten vi serverer. Det skriver Esben Holmboe Bang og Jon-Frede Engdahl, hhv kjøkkensjef og medeier på restauranten Maaemo i en kronikk i dagbladet i dag.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
De svarer dermed på kritikken de har fått etter at Holmboe Bang gikk ut og mente norsk oppdrettslaks generelt, og Salma spesielt, var et forferdelig produkt.

Les: Norsk Michelin-restaurant sabler ned oppdrettslaks: Kaller produktet forferdelig
Børge Grønbech, Markedsdirektør i Norges sjømatråd, hevder 12. februar at Maaemo-gjengen baserer sine standpunkt på følelser og ikke fakta, og at de tråkker på folk flest.
Les: - Emosjonelt og lite faktabasert
- Når vi tar et standpunkt til kvaliteten på oppdrettslaks så handler dette om langt mer enn smak og subjektiv vurdering. Når vi måler kvalitet på et produkt ser vi også på hvordan en råvare blir produsert, om den produseres på en bærekraftig måte, og selvfølgelig om sluttresultatet er et produkt som vi mener det er sunt for oss å spise, skriver Holmboe Bang og Engdahl i kronikken.
Les også: - En heksejakt på oppdrettsnæringen
Les hele kronikken på Dagblades nettsider her