Øyvind André Haram 1,5

Haram svarar Maaemo-kokken

- Norsk havbruksnæring er tydelegvis lite kjend hjå deler av tigerstaden. Akk ja, me lyt nok brette opp ermene og gjere ein enda betre jobb. Det skriver FHLs Øyvind Andre Haram i en kronikk i Dagbladet i dag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Nyleg klarte kjøkkensjef Esben Holmboe Bang å tirre på seg ein heil kyst. Nett slik tyrefektarar viftar med raudt framfor oksen. Folk på merdekanten blir nok ikkje dei fyrste til å booke bord i Schweigaards gate, skriver Hahram.

Maaemos Esben Holmboe Bang: - Fiskefakta, ikke følelser

- Laksen som sym rundt i merder langs kysten vår fell altså ikkje i smak på finare restaurantar i tigerstaden. Eg har undra meg litt på kvifor? «Oppdrett er oppdrett», seier gourmetkokken. Skal me produsere mat i dag, treng dyret fôr, skrive han vidare.

- Norsk havbruksnæring er tydelegvis lite kjend hjå deler av tigerstaden. Akk ja, me lyt nok brette opp ermene og gjere ein enda betre jobb. Dreg du derimot til Japan, til fasjonable restaurantar i Frankrike eller ønskjer trendmat i Moskva finn du eit rosa fiskekjøtstykke med opphav Norvegé. Arne Brimi har heilt rett når han seier at norsk laks er ein av delikatessene frå sjømat-Noreg som gjer at norske kokkar er i verdseliten. Denne maten har altså ikkje innpass hjå Maemo, dei om det, konkluderer Haram.

Les hele kronikken i Dagbladet her

Les også:

- Emosjonelt og lite faktabasert 

Norsk Michelin-restaurant sabler ned oppdrettslaks: Kaller produktet forferdelig

- En heksejakt på oppdrettsnæringen