Vil fatte flere vedtak om utviklingskonsesjoner før jul
- Arbeidet med utviklingstillatelsene går jevnt og trutt fremover. Vi tar sikte på å fatte noen flere vedtak før jul, sier Mari Sørensen Aksnes, jurist ved tildelingsseksjonen i Fiskeridirektoratet til kyst.no.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Så vidt Aksnes vet er det ikke kommet inn flere søknader enn de registrerte 39 innsendte til Fiskeridirektoratet.
- Det kan imidlertid gå et par dager fra søknadene kommer inn til postmottak til de blir fordelt til saksbehandler, påpeker hun.
Les også: Slik tildeles utviklingstillatelsene
- Arbeidet med utviklingstillatelsene går jevnt og trutt fremover. Vi tar sikte på å fatte noen flere vedtak før jul, men det er for tidlig å si hvilke selskaper og søknader dette gjelder. Vi er i utgangspunktet seks saksbehandlere som jobber med søknadene om utviklingstillatelser, men også andre personer i direktoratet involveres ved behov, forklarer juristen.
Se en oversikt over konseptene her.
- Hvordan vil du beskrive arbeidet dere gjør med utviklingskonsesjonene?
- Hver søknad får tildelt to saksbehandlere hvorav en er sivilingeniør og en er jurist. Hver søknad blir omfattende drøftet både i gruppen som arbeider med utviklingstillatelser og med personer i direktoratet med annen relevant kompetanse, for eksempel innen biologi og økonomi. Ledergruppen i Kyst- og havbruksavdelingen er også involvert i søknadsbehandlingen og fatter de endelige beslutningene, sier Aksnes.
Juristen har tidligere uttalt til kyst.no at de bruker mye tid på å purre søknadene. Hun har da uttrykt at søknadene bør videre inneholde dokumentasjonen som listes i retningslinjene og eventuell annen dokumentasjon som underbygger søkers påstander i prosjektbeskrivelsen.
- Det bør også være vist til hvilke deler av søknaden som eventuelt bør unntas offentlighet og begrunnelse for dette. Dersom søker ikke har behov for å unnta søknaden fra offentlighet er det også fint om dette fremgår, uttalte Aksnes.