Veterinærene Mathias Andersen (31) og Nives Vojvodic (26) er nyansatte i MarinHelse og skal bidra til å styrke selskapets oppgaver i Sør-Troms og Nord -Hålogaland via det nyåpnede kontoret i Harstad. Foto: MarinHelse.

Marin Helse har tre store nyheter å dele

MarinHelse har styrket sin tilstedeværelse i regionen med å åpne ny avdeling i Harstad. Selskapet, som var den første fiskehelsetjenesten som laget nettkurs for oppdrettsnæringen, har kommet med ytterligere tre nettkurs som er spesialtilpasset havbruksansatte. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fiskehelsebiolog Mathias Cheetham Overrein i MarinHelse opplyser til Kyst.no at de styrker sin tilstedeværelse i regionen gjennom å opprette en ny avdeling i Harstad og ansette ytterligere to personer som skal ha sitt sete ved denne avdelingen. 

Disse er veterinærene Mathias Andersen (31) og Nives Vojvodic (26).

- Å opprette et nytt kontor i Harstad er viktig for å øke beredskapen i området og styrke dekningen av våre tjenester til våre kunder. Dette gjør også at vi får en betydelig større fleksibilitet og mye raskere kan rykke ut til anlegg og fartøy for å bistå med vår kompetanse. Nærhet til selskapene muliggjør en enda tettere og bedre oppfølging, påpeker Overrein. 

Fiskehelsebiolog Mathias Overrein i MarinHelse opplyser de har tre store nyheter de vil dele. - Vi har opprettet en ny avdeling i Harstad, ansatt to nye veterinærer, og utviklet tre nye nettkurs for havbruksnæringen. Klikk for større bilde. Foto: privat.

Under opplæring 

Andersen og Vojvodic er nå i full opplæring, men Overrein påpeker at kontoret i Harstad allerede er oppe og går. 

Nives startet utdanningen sin i Bodø før hun fullførte studiet i Slovakia. Mathias gikk fem og et halvt år på Wroclaw University og Environmental and Life Sciences i Polen. 

Begge sier til Kyst.no at de er veldig glade for nå å starte i MarinHelse og ser frem til å bli en del av selskapets sterke faglige nettverk. 

- Vi tenker det er veldig positivt å være så nært kundene som mulig, og etterkomme deres ønsker. Med å opprette dette kontoret gjør vi akkurat det, sier Voyvodich.

Strategisk plassert avdeling

Den nye avdelingen er lokalisert i de samme lokalene som Veterinærinstituttet i Harstad som ligger midt i sentrum, nær hurtigbåtterminalen.

Overrein mener plasseringen av den nye avdelingen gir dem en stor fordel i forhold til å nå ut til kunder sør i Troms og nord i Nordland.

- Harstad er jo en stor by som har mye oppdrettsvirksomhet i nærområdene, sier fiskehelsebiologen til Kyst.no. 

MarinHelse har totalt fem avdelinger, plassert i Troms og Finnmark. Deres hovedkontor ligger plassert i Tromsø, men de har også kontor på Finnsnes, Alta, Lyngseidet og nå også i Harstad.

Styrker tilbudet for etterspurte nettkurs

Overrein forklarer at fiskehelsetjenesten styrker sin e-kurs portefølje med tre nye nettkurs i disse dager, blant annet kurs i kjemikaliehåndtering og veterinær medhjelperkurs for ansatte på matfisk- og settefiskanlegg.

Skjermdump av et av nettkursene, der fiskehelsebiolog Mathias Overrein går gjennom de ulike punktene steg for steg. Klikk for større bilde.

- Disse kursene er tilgjengelige nå, og har vært etterspurt av næringen i lengre tid. De supplerer nettkurset vi alt har om lakselus. Kursene er spesialsydde for havbruksnæringen som så langt har måtte bruke mye ressurser på å ta ut folk fra arbeid for å stille på klasseromskurs, forklarer Overrein til Kyst.no. .  

Nå kan de gjøre kursene hvor som helst, når som helst, og umiddelbart etter bestått kurs få kursbevis. Kursene er interaktive med bilder, videoer og quizer.

- Som veterinær medhjelper kan man bistå med velferdsscoringer på avlusinger og fungere som fiskehelsepersonellets hjelper når fisk skal behandles og prøvetas, legger han til. 

Kurset i kjemikaliehåndtering er godkjent for Global GAP-standarden, en sertifiseringsordning som mange oppdrettsselskaper er tilknyttet. Denne standarden setter høye krav til HMS, fiskevelferd og matvaretrygghet.

MarinHelse skal i løpet av kort tid lansere et nytt og omfattende e-kurs i fiskevelferd i et samarbeid med det renommerte engelske selskapet 5M.

Faglig leder Per Anton Sæter sier til Kyst.no at de har gjennom flere år valgt å bruke store ressurser på å øke det generelle kompetansenivået til de som til daglig jobber på kar- og merdkanten i norsk oppdrettsnæring.

- Noe som passer svært godt inn i vår profil som et ledende selskap innenfor grunnutdanningen av ansatte i havbruksnæringen. Vi mener kunnskap er det viktigste bidraget for å løfte bærekraften i oppdrettsnæringen, påpeker han.