Veterinærinstituttet flytter til Marineholmen i dag
Veterinærinstituttets seksjon i Bergen har tatt over nye lokaler i kunnskapsklyngen på Marineholmen i Bergen.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Med flyttingen styrker instituttet nå enda mer fokuset på diagnostikk og forskning på fisk og marine arter. Dette skriver Instituttet selv i en pressemelding.
- Ved å flytte til Marineholmen kommer hele organisasjonen nærmere andre, viktige kunnskapsmiljøer i blå sektor. Dette gir oss glimrende muligheter til å vise frem den unike bredden i vår fiskehelsekompetanse, og gjøre oss mer ettertraktet som samarbeidspartner. I tillegg vil det innovative nabolaget være til inspirasjon for å videreutvikle Veterinærinstituttets kompetanse, slik at den holdes relevant og tidsriktig, sier Kari Norheim, leder for Veterinærinstituttets seksjon i Bergen i meldingen.
Veterinærinstituttets avdeling i Bergen jobber nå kun med diagnostikk og forskning på fisk og marine arter, og dette «blå» fokuset styrkes enda mer ved flytting til kunnskapsklyngen på Marineholmen.
I over 20 år har det vært et sterkt ønske blant fiskehelsemiljøet i Bergen om en felles loka¬lisering. Med utviklingen av Marineholmen som et nav i forskingsmiljøet i Bergen, og med etableringen av den marine næringsklyngen NCE (The Seafood Innovation Cluster), ble det naturlig for Veterinærinstituttet å bli en del av dette miljøet.
I dag 15. desember gikk det første flyttelasset fra gamle kontoret på Bontelabo til Veterinærinstituttets nye lokaler på Marineholmen. Her venter Norges mest moderne og innovative forskningsmiljø, moderne fasiliteter og nye muligheter for tverrfaglig samarbeid. Kunnskapsklyngen blir et viktig møtested for akademia, industri og forvaltning.
- Dette er en kjempestor operasjon som vi har planlagt lenge. Nå gleder vi oss veldig til å ta i bruk de nye lokalene, og bli kjent med naboene på Marineholmen, sier Norheim.