Illustrasjonsbilde av en av Måsøvals lokaliteter.

Måsøval gjør stor opprydding

Gjennom en rekke fusjoner og fisjoner skal selskapet rendyrke sin rolle som holdingselskap og samle alle matfisktillatelser i et eget selskap. Målet er å øke effektiviteten og klargjøre selskapet for fremtidig vekst.

Publisert Sist oppdatert

Det kommer frem i en børsmelding torsdag.

Måsøval skal forenkle sin organisasjonsstruktur. Selskapet ønsker å isolere sine kommersielle matfisktillatelser i et eget selskap, Måsøval Lisens AS. Samtidig skal driftsmidler og ansatte samles i Måsøval Drift AS. Denne nye strukturen skal bidra til økt effektivitet og klarere ansvarsfordeling.

Planen erstatter tilsvarende plan som ble vedtatt av styret den 10. september 2023 og generalforsamlingen den 25. september 2023. 

Fusjoner og fisjoner

For å oppnå den nye strukturen vil Måsøval gjennomføre en rekke fusjoner og fisjoner. Dette innebærer at ulike deler av selskapet vil bli slått sammen eller delt opp. Prosessen er kompleks og krever godkjennelse fra både styre og generalforsamling.

  • Fisjon av Måsøval: Selskapet deles opp, og ulike eiendeler og forpliktelser overføres til nye selskaper.
  • Trekantfusjon: Flere selskaper fusjoneres for å danne en ny enhet.
  • Søsterfisjon: Et datterselskap deles opp, og eiendeler overføres til et søsterselskap.

Uendret aksjonærfordeling

Til tross for den omfattende omorganiseringen vil aksjonærenes eierandeler i Måsøval forbli uendret. Dette betyr at de eksisterende eierne vil ha samme andel i det nye selskapet som før.

De foreslåtte endringene skal nå godkjennes av generalforsamlingen i Måsøval. Det er planlagt en ekstraordinær generalforsamling den 25. oktober 2024 for å ta endelig beslutning.