Samarbeid mellom Rambøll og Morefish
Morefish og Rambøll samarbeider for å sikre drift, prosjektering og sertifisering av landbaserte anlegg.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Dette skriver selskapet i en pressemelding. Den nye rømningsstandarden for landbaserte akvakulturanlegg (NS 9416:2013) trådde i kraft i år og krever ekstra oppmerksomhet fra de aller fleste smoltanleggene i Norge. Det er blant annet kommet krav om brukstillatelse, rømningsteknisk rapport og tilstandsanalyse som må godkjennes innen 01.01.2021. Morefish og Rambølls ønsker å levere tjenester på området og inngår derfor et samarbeid, med mål om å gjøre oppdrettsanlegg på land mer lønnsomme og miljøvennlige.
Samkjører kompetanse
Med lang erfaring og tverrfaglig kompetanse innen prosjekter for akvakultur, vil de to selskapene samkjøre sin kompetanse og levere tjenester til oppdrettsbedriftene som i større grad enn tidligere fokuserer på risiko og kompetanse i tilknytning til drift. De vil levere tjenester som ikke bare fokuserer på det tekniske, men også er basert på biologisk kompetanse og driftserfaring av landbaserte oppdrettsanlegg.
- Landbaserte oppdrettsanlegg for smolt skal være lønnsomme og produsere fisk av høy kvalitet. I tillegg skal de være miljøvennlige, rømningssikre og være designet for god fiskevelferd. Vi mener vi kjenner behovet og driften fra innsiden. Dette gjør at tjenestene våre er tilpasset reelle behov og vil være effektive i forhold til å løse reelle utfordringer sier Geir Tevasvold i Rambøll.
- Kundene som ønsker å prosjektere/bygge et anlegg vil få tjenester som er basert på erfaring fra tilsvarende løsninger og samkjøring av ulike disipliner og grensesnitt som ofte kan være utfordrende. Inngående forståelse, kunnskapsbasert rådgiving og erfaring fra biologisk produksjon og drift vil i større grad sikre gode tekniske løsninger og i noen tilfelle kunne redusere uhell/sykdomsutbrudd som er svært kostbare, sier Svein Martinsen i Morefish.