Torleif Høyvik er ny salgs- og markedssjef i Nagelld. Her er han på plass under Aqkva-konferansen i Bergen.

Fra kjøkken til merdkant med VR

Torleif Høyvik har gjennom restaurantbransjen fått et nært forhold til havbruksnæringens råvarer. Nå vil han bidra til en tryggere hverdag for oppdrettere.

Publisert Sist oppdatert

For to måneder siden startet Torleif Høyvik som ny salgs- og markedssjef i Nagelld. Med bakgrunn innen hotellfag, kokkekunst og sommelierutdanning, bringer han med seg bred erfaring til rollen.

Høyvik, som nylig deltok på Aqkva-konferansen i Bergen, forteller til Kyst.no at en viktig grunn til at han valgte Nagelld, er selskapets unike fokus på realistisk VR av høy kvalitet.

– Folk får en veldig autentisk opplevelse når de bruker det. Inn mot havbruksnæringen kan VR brukes til kvalitetssikring, unngå feilopplæring og redusere risikoen for feil og ulykker på merdkanten. Det er også et effektivt verktøy for å forbedre interne prosesser og læring, sier han.

Torleif Høyvik fileterer laks i VR. Om den smakte godt, må man nesten inn i metaverset for å finne ut av.

Samspill med næringen

Høyvik beskriver starten i selskapet som svært positiv.

– Jeg har fått en god oversikt over produktene våre, hvordan de kan brukes, og ikke minst markedene vi opererer i.

Med erfaring fra å drive vinbarer og prisvinnende restauranter, mener han overgangen til digitalisering og VR ikke har vært så stor som man kanskje skulle tro.

– Det er mange likhetstrekk. For eksempel kan VR brukes i opplæring, som til å lære å skjære opp laks og porsjonere riktig. Ved å øve i VR først unngår man å ødelegge gode råvarer, noe som også har en bærekraftig side, forklarer han.

Tett knyttet til havbruksnæringen

Bergenseren, som er oppvokst i Fana og senere flyttet til Frekhaug, har et sterkt engasjement for havbruk.

– På Aqkva-konferansen vil jeg lære mer om havbruk fra innsiden, forstå det bedre og møte interessante mennesker fra næringen. Dette er en bransje for fremtiden. Å dyrke mat i havet er essensielt – det er både bærekraftig og sunt.

Han legger til at hans tidligere arbeid som kokk og restauranteier har gitt ham god kjennskap til oppdrettsnæringen.

– Du kan ikke lage bedre mat enn råvaren tillater. Derfor har vi alltid jobbet tett med havbruksnæringen og brukt råvarer som oppdrettslaks, sterling-kveite og piggvar, avslutter han.

Helge Bjordal er glad for å ha fått Torleif med på laget.

Erfaring fra begge sider av bordet

Helge Bjordal i Nagelld forteller til Kyst.no at Høyvik ble ansatt på grunn av sitt sterke nettverk og unike kompetanse.

– Han har omfattende erfaring innen mat-, vin-, hotell- og restaurantnæringen, og er utdannet kokk, sommelier og innen restaurant- og hotelledelse.

Høyvik har blant annet jobbet som leder for SAS-hotellene i Stavanger og vært deleier og leder i Bølgen & Moi-gruppen.

– Med over 30 år på begge sider av salgsbordet har han inngående kjennskap til prosesser i bransjen. En bonus er at vi regner med han vil løfte våre ansattfester til et nytt kulinarisk nivå, sier Bjordal med et smil.

Torleif Høyvik er ny salgs- og markedssjef i Nagelld.