24 av 400 kom gjennom nåløyet til Seafood trainee
Seafood trainee-programmet til sjømatklyngen NCE Seafood Innovation Cluster fikk et høyt antall søkere av håpefulle ungdommer som vil lære mer om sjømatindustrien. - Vi hadde mer enn 400 søkere og 24 talentfulle er nå utvalgt til å delta i programmet, opplyser Tanja Hoel.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Førstkommende onsdag (14. sep) møter første kull av Norges eneste bransjerettet trainee program for sjømatnæringen. Seafood Trainee strekker seg over ett år, og er et bedriftsrettet juniorprogram for unge kandidater. Programmet byr på intensiv jobbing i én bedrift, der en får grunnleggende opplæring og innføring i bedriftens samlede virksomhet, og deltar i et felles faglig program.
Les også: Vil spre kunnskap om sjømatnæringen til ungdom
- Vi hadde mer enn 400 søkere og 24 talentfulle er nå utvalgt til å delta i programmet. Gjennom tre dager skal de få en innkjøring i verdikjeden, bla med besøk hos Marine Harvest, Cargill, Ocean Quality og Fiskeridirektoratet pluss mye mer, sier Tania Hoel, daglig leder for sjømatklyngen NCE Seafood Innovation Cluster.
Les også: Søker unge talenter til Seafood Trainee program
Tett samarbeid
Sjømatklyngen har gjennom tett samarbeid mellom næring og forskningspartnere tatt initiativ til Seafood Trainee.
– Bakgrunnen for å etablere programmet var å kunne tilby unge mennesker en spennende karrière i en bærekraftig og meningsfylt næring. Vi ser at trainee stillinger er veldig populært, og våre partnere ønsket å kunne tilby unge mennesker en attraktiv og profesjonell trainee opplegg, har Hoel tidligere uttalt til kyst.no.
Vedlagt kan du se program for første samling.
Les mer om NCE Seafood trainee her.