Nor-Fishing melder om nye rekorder for årets arrangement.

Publikumsrekord for Nor-Fishing

64-åringen Nor-Fishing er fortsatt ung til sinns, og satte onsdag publikumsrekord. Både daglig leder og ordfører mener at messa kan og kommer til å fortsette å utvikle seg i årene som kommer.

Publisert

Det skriver Nor-Fishing i en pressemelding.

Hvert år på sensommeren svermer det av fiskeri- og oppdrettsbedrifter i Trondheim. Med mellom 15.000 og 20.000 besøkende hvert år drar messene Nor-Fishing og Aqua Nor et imponerende antall deltakere: med mer enn 540 utstillere og 80 nasjonaliteter representert.

For hver av dagene ble det satt rekord for antall deltakere på messa.

– Å se mange mennesker fra ulike deler av verden samles her i Trondheim for å dele kunnskap og innovasjon innen fiskeri- og havbruksnæringen, det er utrolig inspirerende, sier daglig leder i Stiftelsen Nor-Fishing, Kristian Digre, og legger til:

– Dette er en næring som er helt avgjørende for kystsamfunnene våre, og Nor-Fishing er et bevis på at vi står samlet i å sikre bærekraftig utvikling og innovasjon i havrommet. At vi igjen setter ny rekord viser at engasjementet er større enn noen gang.

Legger igjen nærmere 200 millioner kroner

Nor-Fishing er ikke bare viktig for bransjen, men også for Trøndelag som region og Trondheim som by. Det anslås at messa legger igjen mellom 170 og 200 millioner kroner i byen hvert år, og det er tydelig at dette er en viktig motor for lokalt næringsliv.

Det sier også ordfører i Trondheim Kent Raanum, som åpnet messa sammen med fiskeri- og havministeren tirsdag.

– Trøndelag har alltid vært et knutepunkt for fiskeri og havbruk, og det er ekstra stas at vi år etter år kan ønske velkommen til så mange deltakere fra hele verden. Dette er ikke bare en messe, det er en samlingsplass hvor vi knytter bånd på tvers av ulike næringer, men også generasjoner og nasjonaliteter – fra de yngste som får prøve seg fra barnehager, skoler og universitet, til erfarne fagfolk som deler sin kompetanse, sier Raanum.

Også Digre mener at dette vil være en avgjørende del av messenes vekst fremover. Gjennom arrangement og prosjekt rettet mot de yngre generasjonene, legges det til rette for mer kunnskap om, samt samhandling og rekruttering til næringene.

- Næringene trenger skarpe hoder, og det å kunne inspirere de yngste til å se hvilke fantastiske muligheter som finnes her, er noe av det viktigste vi gjør, sier Nor-Fishing-sjefen.

Størst i verden

Selv med 64 år tilbakelagt, er Digre tydelig på at det fortsatt er rom for flere rekorder.

- Det er mange prosjekter og grep vi fortsatt ønsker å ta for å gjøre videreutvikle messa. Nøyaktig hva det er får tiden vise, men at vi klarer å sette publikumsrekord viser jo at vi er en sprek 60-åring som har klart å tilpasse seg og gjøre messene relevant.

Siden starten i 1960 har messen vært en viktig møteplass for alle som har interesse for og jobber innen disse næringene, og arrangeres annethvert år i Trondheim. Nor-Fishing tiltrekker seg deltakere fra hele verden, og er kjent som en plattform for kunnskapsdeling, innovasjon og nettverksbygging.

- Vi er utrolig stolte over det vi har fått til her i Trondheim, og jeg er sikker på at vi kommer til å se enda flere store gjennombrudd i årene som kommer. Det er her det skjer.

I 2024 er en rekke kommuner og fylker representert, inkludert aktører fra blant annet Troms og Finnmark, Nordland, Møre og Romsdal, og Vestland. Eksempler blant de mange deltakerne er selskaper fra kystkommunene Karmøy, Ålesund, og Lofoten, som alle viser frem teknologi og løsninger for en bærekraftig fremtid i fiskerinæringen.