Inge Berg, gründer i Nordlaks, er stolt over utviklingen familieselskapet har hatt på sine 35 år.

- Det har vært en rivende utvikling

Oppdrettsselskapet Nordlaks feirer 35 år i år, og gründer Inge Berg forteller litt om den store utviklingen familiebedriften har hatt.

Publisert

I år er det 35 år siden Nordlaks så dagens lys. Reisen begynte i 1989 – da Inge Berg etablerte selskapets første oppdrettslokasjon i Vesterålen. Utstyret var delvis hjemmelaget, og fiskefôret ble fraktet ut til merdene i robåt og spredd for hånd.

Selskapet har nå bikket langt over 800 ansatte og utvidet fra driften fra Hadsel kommune, til hele nordre Nordland og Sør-Troms. 

- Mange som må takkes

Gründer Inge Berg sier i et LinkedIn-innlegg at det har vært en rivende utvikling for selskapet. 

- Det har vært et privilegium å jobbe i denne næringen. Det er veldig mange som vi må takke for å ha bidratt til Nordlaks sin vekst. Vi er stolte av det vi har skapt, sier han. 

- Viktig med gode ansatte

Nordlaks-grunderen trekker frem viktigheten av gode ansatte som har vært med å bygge opp selskapet. 

- Det har også vært viktig å ha gode leverandører og ikke minst lokalsamfunnene har vært viktig, sier han.

Selskapet skriver på LinkedIn har gått fra håndfôring til operasjonssentral og bruker i dag luselasere, har verdens eneste Havfram, tre smoltanlegg og et fjerde på gang. 

– Vi produserer 169 millioner laksemiddager i året, som nytes i over 40 land. Vi er stolte over hvor langt vi har kommet på disse 35 årene, men målet er hele tiden at vi skal gjøre det vi gjør i dag enda bedre i morgen, skriver selskapet.