Spis så mye du orker
Eksporten av laks til Sør-Korea har tatt av. I 2016 seiler landet opp som et av markedene som vokser mest.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
En vesentlig årsak er en ny trend som brer om seg i Sør-Korea: Spis så mye laks du orker. Koreanerne lar seg ikke be to ganger. Tradisjonelt har laks vært et høykost produkt, utelukkende å finne på menyen hos finere restauranter. Men nå dukker det opp en ny trend – lakserestauranter som serverer laks i en rekke varianter, til overkommelig pris – og du kan be om påfyll igjen, og igjen og igjen. Konseptet har vist seg å bli en vinner.
Vokser mest
På listen over land som har størst importøkning av sjømat fra Norge første halvår i 2016, finner vi Sør-Korea på tiendeplass.
- En interessant utvikling. Den sterke volumveksten vi ser til Sør-Korea skjer til tross for den store prisveksten. Noe av årsaken er økende popularitet av restauranter som har laks på menyen. Et konsept som har økt sterkt er «all you can eat» restauranter, sier Paul Aandahl, analytiker i Norges Sjømatråd, i en kommentar.