Finalister i NM i røkt og gravet laks og ørret er klare
Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL) arrangerte NM i røkt og gravet laks og ørret 2017 i samarbeid med NTNU Matteknologi og med økonomisk støtte fra Norges Sjømatråd.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Årets NM i røkt og gravet laks og ørret ble gjennomført i perioden 10-12. mai i Trondheim. Konkurransen ble gjennomført ved at en fagjury bestående av fire dommere vurderer alle produktene i fellesskap, for så å nominere 5 produkter i hver klasse. Klassene er kaldrøkt laks, kaldrøkt ørret, varmrøkt laks, gravet laks og åpen klasse. Siden blir disse 5 produktene blindtestet av en jury bestående av 24 tilfeldige utvalgte uten spesiell kompetanse. Konkurransen denne gangen samlet 23 produsenter fra hele landet, og til sammen ble 76 forskjellige produkter bedømt.
Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL) arrangerte NM i røkt og gravet laks og ørret 2017 i samarbeid med NTNU Matteknologi og med økonomisk støtte fra Norges Sjømatråd. Fagjuryen var fornøyde med kvaliteten på produktene i årets konkurranse. Det var også god deltagelse i de ulike klassene. Konkurransen var spesielt hard i klassene «Kaldrøkt laks» og «Åpen klasse». Vi vil også spesielt nevne Mikals Laks AS, som klarte å kvalifisere seg til i finalen i 4 av 5 klasser.
Vinnerne av årets konkurranse vil bli gjort kjent under AquaNor i Trondheim i august.
Finalistene i årets NM i røkt og gravet laks og ørret ble:
Kaldrøkt laks
- Isfjord Norway AS
- Mikals Laks AS
- Espevær Røykeri
- Dolmøy House of Seafood AS
- Lofotprodukt AS
Kaldrøkt ørret
- Saltenlaks AS
- Reinhartsen Basar AS
- Hofseth avd. Seafood Farmers
- Mikals Laks AS
- Lofotprodukt AS
Varmrøkt laks
- Isfjord Norway AS
- Brødr. Remø AS
- Reinhartsen Basar AS
- Mikals Laks AS
- Fiskhandlern Heimdal
Gravet laks
- Norsk Sjømat AS
- Rørvik Fiskemat AS
- Reinhartsen Basar AS
- Dolmøy House of Seafood AS
- Lofotprodukt AS
Åpen
- Isfjord Norway AS
- Saltenlaks AS
- Rørvik Fiskemat AS
- Mikals Laks AS
- Garnviks Røkeri AS