Aksjonærene får fritt valg i Cermaq

Marine Harvest endrer på vilkårene i Cermaq-budet og vil la staten og de andre aksjonærene velge mellom aksjer og kontanter.

Det er ventet at Marine Harvest vil fremme et nytt bud på Cermaq i løpet av neste uke. Selskapet har allerede fjernet kravet om at staten må takke ja til budet. Nå endrer Marine Harvest vilkårene igjen og gir Cermaqs aksjonærer fritt valg mellom aksjer og kontanter

– Vi vil gi Cermaqs aksjonærer anledning til å velge selv, sier Marine Harvests styreleder, Ole-Eirik Lerøy til Finansavisen.

Tilbudet begrunnes med at flere toneangivende aksjonærer i Cermaq har gitt uttrykk for å få mer av betalingen i aksjer.

– Det vil vi selvsagt ta med i våre vurderingen, sier Lerøy.

Usikkerhet rundt statens ønsker

Spenningen ligger nå knyttet til hvordan staten vil stille seg til et slikt tilbud. Staten eier som kjent 44 prosent av Cermaq og har tidligere takket nei til et bud på ti milliarder kroner for selskapet. Med et 50/50-oppgjør vil Nærings- og Handelsdepartementet (NHD) bli sittende med rundt ti prosent av sammenslått selskap, mens John Fredriksen vil trone øverst med 21 prosent.

– Vi har ikke fått noen signaler fra staten overhode på hva som er mest ønskelig av aksjer og kontanter, sier Lerøy.

Lover lik behandling

Lerøy ble gjenvalgt som styreleder i Marine Harvest under gårsdagens generalforsamling i Bergen. Han har nå fullmakt til å utstede 820 millioner nye Marine Harvest-aksjer som en del av betalingen for Cermaq. Han sier imidlertid at alle aksjonærene vil bli behandlet likt. De vurderer nå å gi aksjonærene muligheten til å velge mellom alt i aksjer eller alt i kontanter.

– Det er en av tingene vi nå vurderer, men jeg vil ikke gå mer i detaljer. Aksjonærene vil uansett bli likebehandlet, sier Lerøy.

Publisert: 24.05.2013 , 09.40


Siste saker

X