Algeoljen fra Terravia blir produsert i Brasil. Foto: Terravia.

Algeprodusent slått konkurs

TerraVia som produserer alger, blant annet til noe av BioMars laksefôr, vil snart skifte eierskap etter at de nylig slo seg konkurs.

Det er den nederlandske råvareleverandøren Corbion som ifølge Fishfarminexpert.com, allerede har lagt inn et bud på 20 millioner dollar for selskapet.

TerraVia er kjent for å produsere AlgaPrime, som en langkjedet omega-3-rik råvare til bruk i fiskefôr.

Blant annet Kvarøy Fiskeoppdrett har brukt fôret i fisken som de selger til amerikanske Wholefoods. Også Lerøy bruker AlgaPrime-fôret.

Algene dyrkes i mørket i Brasil, med sukkerrør som nøkkelfôrrediens. Ifølge produsentens tidligere uttalelser er det stort potensial for å øke produksjonen.

Les også: Lager tusenvis av tonn alger til fiskefôr i mørket

Minus i  nær 15 år

TerraVia  skal ha operert med tap i nesten 15 år, og rapporterte et tap på 22,6 millioner dollar og inntekter på 4,5 millioner dollar for første kvartal 2017.

I mars annonserte Bunge Limited og BioMar utvidelsen av distribusjonsavtalen for AlgaPrime, noe som gjør produktet kommersielt tilgjengelig i storskala til lakseoppdretterne.

Les også: Sikrer bærekraftig utvikling av havbruket med økt tilgang til marint omega-3

BioMar ønsker fredag ikke å kommentere om de har tenkt å kjøpe selskapet, eller hva konkursen vil si for deres fôrproduksjon.

Det nederlandske selskapet Corbion har spesialiserer seg på melkesyreingredienser og skriver at «oppkjøp av TerraVia’s mikroalgeplattform ville utvidet Corbions produktportefølje til algerbaserte fettsyrer og proteiner».

TerraVia kan takke nei til budet, men selskapet er ventet solgt innen 90 dager.

Publisert: 04.08.2017 , 13.29


Siste saker

X