Alger i håvtrekk. Foto: Fomas.

Algeprøver fra oppdrettsanlegg sendes til feil adresse

Sintef Ocean melder de har opplevd problemer med mottak av vannprøver til algeanalyser fra oppdrettsanlegg, da de sendes til feil adresse.

I fjor fusjonerte «SINTEF Fiskeri og havbruk», «MARINTEK» og «Avdeling for miljøteknologi ved SINTEF Materialer og kjemi» og ble til SINTEF Ocean. Dette har skapt utfordringer knyttet til innsendelse av vannprøver fra oppdrettsanlegg som skal til algeanalyser.

– Prøvene sendes til feil adresse. Vi vil derfor nå ut til så mange som mulig om hvordan dette kan gjøres riktig, sier kommunikasjonsrådgiver i SINTEF Ocean Ingvil Snøfugl.

Hun forteller at ferske vannprøver uten fiksering skal sendes med ekspress over natten til adressen «SINTEF Ocean Brattørkaia 17 C 7010 TRONDHEIM», og at pakkene må merkes «Algeprøver».

Vedlagt i pakken må det legges ved rekvisisjonsskjema med navn på firma, lokalitet, dato for prøveuttak og kontaktinformasjon til vedkommende som skal ha resultatene. Det er viktig at ferske prøver sendes til oss på raskest mulig måte da kvaliteten på prøvene forringes raskt, og resultatet blir mindre pålitelige over tid, sier hun.

På forhånd må det også sendes en e-post med informasjon om innsending av prøvene til algevarsling@sintef.no.

Snøfugl oppfordrer også til å kontakte personene under, om det er noen videre spørsmål knyttet til saken:

  • Kristine Steinhovden; 975 45 437
  • Matilde Chauton; 911 59 853
  • Silje Forbord; 971 22 001

Publisert: 28.06.2017 , 09.02


Siste saker

X