Hotellsjef for Quality Hotel Edvard Grieg Hege Lund Bakke, sammen med Kjell Arne Møklebust som er styreleder i AqKva, styremedlem Tor Solberg, og Vidar Onarheim som er daglig leder av konferansen. Foto: Pål Mugaas Jensen.

AqKva flytter til Bergen

Den populære konferansen AqKva, som i 14 år har blitt avholdt i Leirvik på Stord, flyttes syv mil og en ferge nordover til Bergen. – Konferansen har rett og slett blitt for stor for det fasilitetene på Stord kan håndtere, forteller Vidar Onarheim som er daglig leder av AqKva AS.

Konferansen har innkalt havbruksmedia til samling på Quality Hotel Edvard Grieg som ligger på Sandsli, ikke så langt unna Flesland Flyplass.

Stedet er ikke tilfeldig valgt, fordi det er her den neste konferansen, som vil være den 15 i rekken, skal holdes i februar 2018.

Hotellet er de siste årene oppusset og kraftig utbygget, slik at det i dag fremstår som (muligens) det største konferansehotellet på Vestlandet med kjempesvær konferansesal med plass til 1300 mennesker.

Blitt for stor

Tor Solberg, Vidar Onarheim og Kjell Arne Møklebust under presentasjonen av nyheten om at AqKva Stord flytter til Bergen. Foto: Pål Mugaas Jensen.

Å flytte AqKva fra Stord til Bergen var ingen lett avgjørelse, men helt nødvendig, forteller Onarheim.

– Konferansen har rett og slett blitt en så stor suksess at vi har sprengt alle fysiske rammer både når det gjelder foredragssal og på den påfølgende middagen. Under årets konferanse i februar hadde vi 50 på venteliste, bare på middagen, forteller han.

– Et annet poeng er at vi kommer nærmere til universitetet og utdanningsinstitusjonene. Studentene innenfor havbruk får et eget forum på konferansen. Både universitetet og Uni Research er opptatt av nye teknologier, og ønsker å ta dette inn i utdanningen. AqKva kan bli en arena der man kan få vist denne kompetansen frem, sier styremedlem i AqKva og ansatt ved Uni Reserach, Tore Solberg.

Første gang konferansen ble arrangert var i 2004. Da kom det 70 å hørte på. I år hadde dette steget til 350.

– Det er jo helt fantastisk, fryktelig kjekt og veldig inspirerende, sier Onarheim.

Den adskillig nyere konferansen «AqKva Rensefisk- konferansen» som arrangeres i juni hvert år, vil derimot forsatt bli holdt på Stord. Der deltok i år 120 stykker.

– I alle fall inntil videre, sier styreleder i AqKva Kjell Arne Møklebust.

Verne om særpreget

På spørsmål om han frykter man mister noe når konferansen nå skal flyttes fra Sunnhordland til – i norsk målestokk – storbyen Bergen, innrømmer de at de jo selvsagt er spent på hvordan dette vil bli mottatt.

– Det er klart vi kan miste noen av de lokale når den geografiske plasseringen blir litt annerledes. Mange fra Stord har brukt konferansen som en møteplass, det blir ikke like lett lengre, forteller Onarheim.

– Men jeg håper inderlig vi skal klare å holde på den gode atmosfæren og stemningen jeg føler vi har lykkes med å skape, ikke bare under selve konferansen, men også under den flotte festmiddagen på kvelden.

Aqkva Stord flytter til Quality Hotel Edvard Grieg som ligger på Sandsli i Bergen Foto: Pål Mugaas Jensen.

Nå blir det forhåpentlig andre og flere som kan og vil komme også.

– Det blir jo enklere både for de som kommer med fly, og for de som kommer fra fylket i nord, Sogn og Fjordane, sier Møklebust.

Han forteller de har et mål om 450-500 deltagere.

En konferanse for de tett på fisken

Folkene bak AqKva mener konferansen har klart å utvikle et særpreg som skiller den fra mange av de andre konferansene som holdes i oppdretts-Norge hvert år.

– Vi har prøvd å holde en konferanse som ikke er for preget av konserndirektører, men også skal være for alminnelige folk som har nå i alle fall sett en fisk minst en gang de siste tre år. Temaene skal være en miks av det praktiske på merdkanten og det mer overordnet politiske.

At de har lykkes mener de statistikken vitner om.

– Jeg har nå statistikk på deltagerne tilbake til den første konferansen, og jeg mener vi har den høyeste andel av oppdrettere på en konferanse i Norge. Det er vi stolt av, sier Onarheim.

Konferansen deler også ut AqKva-prisen, som i år gikk til Norsk Fiskeoppdrett

Programmet for neste års konferanse er ikke klart ennå, men det er bare å sette av datoen 18. januar.

– Vi har i alle fall sikret oss komiker og utflyttet Stordabu, Kristina Hope som sikker kan fortelle litt om det å skulle flytte fra Sunnhordland til Bergen, legger Møklebust til.

– Plassen for å vokse

Hotellsjef Hege Lund Bakke er selvsagt glad for å få lov å huse konferansen.

– Dette er åpenbart plassen for å vokse. Men den langtidskontrakten vi har inngått med dem, så ligger det mange muligheter. Og så er vi veldig stolte av maten vår, ikke minst har vi et ekstra fokus på sjømat som vi tror møtedeltagerne vil bli fornøyd med, sier hun.

Det skal ikke stå på plassen. Konferansesalen «Troldsalen» kan romme inntil 1300 mennesker. Foto: Quality Hotel Edvard Grieg.

 

Publisert: 14.09.2017 , 10.05


Siste saker

X