Benchmark ivesterte nylig 16 millioner pund i et nytt utviklingsanlegg for vaksiner i Braintree. Foto: Benchmark.

Benchmark står ved at de ble frastjålet bedriftshemmeligheter

Benchmark har tro på egen sak og hevder fortsatt Neptune Pharma har stjålet bedriftshemmeligheter og brukt disse i utviklingen av eget lusemiddel. Dette på tross av at Neptune ble frikjent for det både i tingretten og lagmansretten.

Borgarting lagmansrett har nylig vedtatt at Neptune Pharma ikke stjal bedriftshemmeligheter fra Benchmark for utvikling av eget lusemiddel, men Benchmark står på sitt.

Les også: Lagmansretten avviste Benchmark-anke på tvist om lusemiddel

–  Vi saksøkte Neptune Pharma på grunnlag av at de har misbrukt våre bedriftshemmeligheter og handlet i strid med god forretningspraksis med hensyn til en av Benchmarks produkter mot lakselus, skriver Benchmark i en uttalelse.

De uttrykker også at de naturligvis er skuffet over at anken ble avvist, men også at de har fortsatt sterk tro på egen sak.

– Vi er glade for at lagmansretten opprettholder at Neptun Pharma ulovlig brukte Benchmarks sitt varemerke i Norge, legger de til.

– Brukt retten til å trakassere

Benchmark skriver videre at de er positive til lansering av nye produkter og tjenester på markedet, da det bidrar til en rettferdig konkurranse. I en pressemelding fra Neptune Pharma er tonen negativ. Eier Adrian Endacott kommer her blant annet med hard kritikk mot selskapet, og hevder at både Fish Vet Group (FVG) og Benchmark har brukt det norske rettssystemet som et verktøy for å trakkasere han, faren og deres selskaper.

Han skriver også at de beregner et økonomisktap på 200 millioner grunnet saken, og vil gjennomføre rettslig forfølgelse for å dekke inn tapene de falske anklagene skal ha medført for selskapet.

Les også: Vil ta Benchmark til retten for falske anklager- Vi har tapt over 200 millioner

Benchmark kommenterer overfor Kyst.no ikke anklagene om trakassering, men synes heller ikke å være ferdige med saken.

– Vi er pliktet til å støtte egen virksomhet som gjennomføres med integritet, og forbeholder oss retten til å forfølge enhver rettslig handling vi anser nødvendig for å beskytte våre rettigheter.

Treårig kamp

Benchmark Animal Health Group Ltd gikk gjennom sitt selskap Fish Vet Group (FVG), til sak mot legemiddel-distributør Europharma og legemiddelprodusent Neptune Pharma tilbake i 2014.  FVG forlangte da at Neptun sin versjon av lusemiddelet med virkestoffet azametifos, kalt «Azazure Vet» ble stanset, ettersom FVG mente Neptune skulle ha utnyttet deres kunnskap om leveranse og produksjon av azametifos  mot lakselus, i sitt produkt. Benchmark krevde også 150 millioner i skadeerstatning fra Neptune.

Oslo tingrett forkastet søksmålet, men ga samtidig Benchmark erstatning for et brudd på markedsføringsloven fra Neptunes side. Tidligere i uken ble det kjent at Borgarting lagmansrett har besluttet at Neptun ikke har brukt kunnskap ulovlig.

Borgarting lagmansrett forkastet anken fra Benchmark og FVG på erstatningskravet, samt anken fra Neptune Pharma i forholdet hvor de måtte betale for å ha brukt varemerket til Benchmark. Lagmansretten har også vedtatt at Benchmark og FVG samlet må betale saksomkostninger for lagmansretten på tilsammen 1, 8 millioner.

Publisert: 11.01.2018 , 13.57


Siste saker

X