Bildetekst: I Fin City får du bidra med noe viktig og spennende – nemlig å lage sjømat til en hel verden. Foto: Norges Fiskerimuseum.

Bergensmuseum satser på sjømatspill

Med den nye, digitale spillutstillingen Fin City vil Norges Fiskerimuseum lære barn og unge om havbruk mens de sanker poeng.

– Vi ser at skoleelevene koser seg og blir engasjerte. Det er lagt inn et element av konkurranse gjennom poeng, og det er gøy å se at de lærer om havbruk gjennom spill og lek, sier leder ved Norges Fiskerimuseum, Gunnar Ellingsen.

En splitter ny og unik utstilling som åpner på Norges Fiskerimuseum onsdag 14. juni klokken 14.

Havbruk for barn og unge

I den interaktive sjømatbyen Fin City kan du blant annet prøve deg som internasjonal selger av sjømat for en ettermiddag eller sortere ut de beste fiskene til å lage rogn av.

Over ni skjermer kan du besøke sjømatbyen, hvor du spiller deg gjennom fem arbeidsstasjoner. Det starter i klekkeriet og følger hele verdikjeden til du til slutt ender på enden av fiskens reise; i salgsdisken.

– Det er lagt opp som en digital utstilling rettet mot målgruppen 12 år, men det er minst like lærerikt og interessant for yngre barn, voksne og andre som ser på eller vil være innbygger i Fin City. Det er en kjempefin læringsplattform for barn og unge hvor de blir kjent med havbruk og hvilken rolle det har for fremtiden, sier Ellingsen.

Bedre kunnskap om næringen

Lerøy har bidratt med midler til å utvikle utstillingen og vil ta del i ansvaret om å gi bedre kunnskap om næringen.

– Dette er en enkel og god måte å presentere havbruksnæringen på, samtidig som vi kan videreformidle kompetanse om de ulike stegene fra egg til marked. Rett og slett øke kunnskapsnivået til folk flest, sier Anne-Hilde Midttveit, ansvarlig for kvalitet, miljø- og samfunnsansvar i Lerøy.

– Selvfølgelig håper vi også å kunne øke interessen for næringen, og at unge skal kunne leke seg til nyttig kunnskap og kanskje få lyst til å jobbe i næringen en gang i fremtiden.

Fremoverlent satsing

Fiskerimuseet har hatt en målsetning om å utvide sine utstillinger og inkludere moderne havbruk og hvordan dette vil se ut i fremtiden.

– Fiske har hatt stor betydning for den norske levemåten i lang tid, og nå er målet å vise hvordan vi skal kunne leve av havet også i fremtiden, sier museumslederen.

PROGRAM ÅPNINGSDAGEN:

  • 14.00 Velkommen v/Stig Stark-Johansen, direktør Museum Vest
  • 14.05 Renate Larsen, administrerende direktør i Norges sjømatråd
  • 14.15 Henning Beltestad, konsernleder Lerøy Seafood Group
  • 14.20 Gunnar Ellingsen, leder Norges Fiskerimuseum
  • 14.30 Barna Indie Rivas Lerøy, Tindra Rivas Lerøy, Jens Gustav Stark-Johansen, Henrikke Deiz Sørensen og Ivar Kryvi-Ellingsen viser vei til Fin City

Publisert: 13.06.2017 , 10.24


Siste saker

X