Fish Pool Simen Thorbeck Brussel

Betaler millioner for nettverksbygging

Brussel: Norske sjømatbedrifter har lagt igjen millioner kroner i løpet av tre hektiske dager i Brussel. Aktører forteller om at ingen steder møtes partene i næringen bedre enn på gigantmessen i Heysel.

Henrik Wiedswang Horjen

Gigantmessen er den største av sitt slag med representanter fra over 140 land. I år deltok 46 norske selskaper på 31 stands på den 1 100 kvadratmeter store paviljongen. Tyngdepunktet ligger hos lakseselskapene, men også hvitfisk og pelagisk, bank og laksebørs har stands i det vrimlende mingle-eldoradoet.

For det bokstavelig talt koker under European Seafood Exposiotion i messehallene i Heysel.

Få steder går handelen og nettverksbyggingen bedre enn når aktørene befinner seg i utlandet. Messen er en arena for nettverks- og kontaktsbygging som overgår alt annet av messer og konferanser, skal vi tro aktørene rett.

Artikkelen fortsetter under bildet..

Salmar Brussel

STOR PÅGANG: På Salmar sin stand i den norske paviljiongnen i messehall fem var det i likhet med resten av messen massiv pågang av kunder og aktører på kontinuerlig jakt etter inngåelse av avtaler og kontrakter.

 

Idelle møte- og nettverksarena

Det bekrefter også Toril Justad, seniorrådgiver i Innovasjon Norge. Hun har vært med på å organisere messen som har vokst seg til å bli en viktigere og viktigere møteplass for næringen.

– Brussel har fremfor noen annen messe vokst som nettverk- og møtested både nasjonalt og internasjonalt. Antall aktiviteter og besøkende gjør at Brussel-uken har blitt et betraktelig mer betydningsfullt arrangement med årene, sier Justad.

Messen omtales som den ”store møteplassen”, der møtene går kontinuerlig fra morgen til kveld. Åpningsdagen er den mest intense der de børsnoterteselskapene stilte med store deler av konsernledelsen. Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen var også innom messen på tirsdagen for å hilse på selskapene.

Like fullt, deltagelse og storslått presentasjon av selskapene koster:

Fish Pool Simen Thorbeck Brussel

EGET BUR: Laksebørsens Fish Pools stand hadde satt opp eget bur ved sin stand, der broker Simen Thorbeck her driver forhandlinger per telefon.

Lerøy Brussel

LERØY-UTVALG: På Lerøys stand i messehall fem hadde selskapet utstilt et bredt utvalg av produktsortimentet sitt.

  

Lisbeth Berg-Hansen Rolf Domstein

PÅ BESØK: Fiskeri- og kystminister hilste blant annet på Rolf Domstein under hennes rundtur på European Seafood Exposition.

Messen gir millionregning

Aktører Norsk Fiskeoppdrett har vært i kontakt med forteller at de i løpet av de tre dagene European Seafood Exposition i Brussel varer svir av millioner av kroner på tilrettelegging, dyre standplasser og representasjon.

Selskapene subsidieres ikke, og aktørene overgår hverandre i å fremstå mest mulig eksklusiv. Men selv om sluttsummen messen for flere kommer på syvsifrede beløp, er gevinsten ved å delta ifølge aktørene skyhøy.

– Det er klart det koster å være med på messe, men at så mange av kundene kommer på samme sted gjør deltakelsen verdt kostnadene. Selv om det isolert sett er kostbart å holde stand, er gevinsten stor ved at man effektivt for møtt svært mange aktører man ellers måtte reist verden rundt for å besøke, sier Justad før hun legger til:

Ville ikke vært foruten

– Det at man faktisk reiser til utlandet for og møtes der gjør rammene for hele messen mer spesiell enn øvrige arrangementer. Man finner hverandre bedre, og kan samarbeide.

Justad får støtte fra deltakerne på messen.

– Brussel-messen koster oss mye, men vi får veldig mye igjen for det også. På messen møter vi alle våre viktigste kunder, og det er derfor vi også velger å satse så stort på den også, sier Frank Yri, viseadministrerende direktør i salgsselskapet Seaborn.

Seaborn Brussel

VERDT PENGENE: Salgsselskapet Seaborn hadde en stor messe på European Seafood Exposition. De 46 norske selskapene som hadde messe sved alle av betydelige midler for deltagelse på møteplassen, en møteplass uvurderlig for kundebehandling og nettverksbygging, melder både aktører og Innovasjon Norge.

 

Publisert: 27.04.2012 , 11.30


Siste saker

X