Björgólfur Hávarðsson groeboken

Björgólfur Hávarðsson til Steen-Hansen Havbruk

Fiskeribiolog og havbruksekspert Björgólfur Hávarðsson er ansatt som leder for Steen-Hansen Havbruk, leverandør av produkter for beskyttelse av oppdrettsnøter. Hávarðsson skal jobbe tett med Groeboken fremover.
Björgólfur Hávarðsson, groeboken
Björgólfur Hávarðsson vil jobbe tett med groeboken videre. Foto: Steen-Hansen

Björgólfur (Bøggi) er opprinnelig fra Island, og har jobbet med en rekke arter (laks, ørret, røye, kveite) i alle stadier av deres livssyklus. Før sommeren ble han leid inn for å forfatte Den lille Groeboken, et standardverk om groe i havbruksnæringen. Et arbeid han nå vil fortsette med et internasjonalt perspektiv.

Han vil ha lederansvar for Steen-Hansen Havbruk -som er en del av Steen-Hansen AS – og inngår i ledergruppen i selskapet. Ansettelsen underbygger også den pågående vridningen av fokus fra kjemi til biologi som drivkraften bak produktutviklingen hos Steen-Hansen Havbruk.

– Jeg vil gå så langt som å kalle dette årets fangst, sier Svein Ove Rabben, daglig leder for Steen-Hansen AS.

– Vi har sikret oss en svært kunnskapsrik, entusiastisk og hardtarbeidende leder for Steen-Hansen Havbruk, med tung biologisk kompetanse. Denne ansettelsen er en viktig brikke i den videre utviklingen av havbruksavdelingen, der vi i økende grad styrker posisjonen også som kunnskapsleverandør – og fokuserer i større grad på biologi som drivkraft bak produktutviklingen.

Björgólfur kommer fra stillingen som Opplæringsansvarlig hos utstyrsleverandøren Ocea. Han tiltrer stillingen hos Steen-Hansen Havbruk 1. november.

Les også: Groeboken har fått nettside

Les også: – Vil heve kunnskapsnivået om groe

Publisert: 01.10.2013 , 10.52


Siste saker

X