Oslo børs stock exchange

Blodrødt på sjømatindeksen

Fredagen satte hovedindeksen på Oslo Børs ny bunnrekord. Norway Royal Salmon ledet an i fallet blant sjømataksjene og gikk tilbake nærmere fem prosent.

Henrik Wiedswang Horjen

Sjømatindeksen går i kraftig utforbakke dagen etter nasjonaldagen. Etter en god der sjømatindeksen sto i 161,65 sist fredag har aksjekursen gått kraftig tilbake den siste uken fra nivået på 161,65 som det lå på sist fredag.

For fjerde dag på rad er sjømatindeksen går tilbake, og indeksen står fredag ettermiddag like over 150. Sjømatindeksen er ned over to prosent. Like fullt faller hovedindeksen (OSEBX) mer, og er ned 2,08 prosent.

Årsverste for hovedindeksen

Imidlertid var det ikke bare sjømatindeksene som stupte fredagen. Hovedindeksen endte på 389 poeng, noe som er en nedgang på 3.07%. Indeksen brøt med det årsbunnen fra 9. januar og satt ny årsverste.

Brattest falt Norway Royal Salmon med 4,55 prosent. Selskapet leverte kvartalstallene fra 1. kvartal onsdag. På tross av at selskapet reduserte både gjeld og driftskostnader, har den barberte bunnlinjen og topplinjen falt i dårlig smak hos aksjonærene.

Morpol, Lerøy, Marine Havest og Grieg er alle ned også over to prosent.

Bakkafrost er eneste selskap som går motstrøms, og er opp 2,46 prosent. Selskapet er kjent for å levere svært gode marginer. Bakkafrost legger frem tallene fra 1. kvartal førstkommende tirsdag.

Publisert: 18.05.2012 , 12.48


Siste saker

X