Barlindbotn Settefisk utvider nå sitt anlegg med en hall som skal huse seks nye kar. Foto: Barlindbotn Settefisk.

Bygger ny settefiskhall

Barlindbotn Settefisk eid av Steinvik-gruppen bygger nå en ny settefiskhall som skal huse seks nye kar og gi smolten mer plass å boltre seg på.

Barlindbotn Settefisk ble etablert i 1988 og ligg i Barlindbotn, innerst i Eikefjorden, i Flora kommune. Daglig leder Reidar Haugen sier til kyst.no at de nå jobber for fullt for å ferdigstille hallen som skal øke produksjonen. Den ferdige hallen skal stå klar i juni, og Haugen sier de også har tenkt å få fisken i karene i midten av juni.

De seks nye karene er høyere og skal erstatte flere lave kar. Haugen opplyser til kyst.no at byggingsarbeidet går bra, og sier flere entreprenører er inne og arbeider på spreng for å ferdigstille bygget.

Facebook-innlegg av Steinsvik Fiskefarm som eier Barlindbotn Settefisk AS. Screenshot.

– Med de nye karene kan vi gi fisken mer plass å boltre seg på og skape bedre produksjonsrammer. På sikt kan vi også øke smoltstørrelsen som nå ligger på cirka 200 gram.

Sparer vann

Når det gjelder teknologi sier Haugen at de har fått Artec Aqua til å levere Co2-luftere.

– Teknologien gjør at vannet renses for karbondioksid, og går tilbake i karene. Dette gjør at vi også sparer vann i lave nedbørsperioder, sier settefisk-sjefen fornøyd. 

Totalt har Barlindbotn Settefisk to konsesjoner som tilsier to millioner smolt og selskapet har fem ansatte som til daglig jobber på anlegget.

  • Det landbaserte anlegget er et tradisjonelt settefiskanlegg for produksjon av yngel og settefisk av laks og ørret.
  • Settefiskanlegget ble stiftet i 1990 med Bru Fiskeoppdrett og Steinvik Fiskefarm som aksjonærer.
  • I 2014 ble Steinvik-gruppen eneeier av Barlindbotn Settefisk, og har dermed tilgang på all produksjonen der i fra.

Publisert: 09.05.2017 , 13.11

Mest lest

Relaterte saker


Siste saker

X