Laks som hopper i merden hos oppdrettsselskap. Foto: Cermaq.

Cermaq er vurdert som det mest åpne lakseoppdrettsselskapet

Seafood Intelligence har vurdert 36 laksefiskeforetak og 11 fiskefôrbedrifter på hvor transparent de er. Cermaq topper listen.

Cermaq får altså førsteplassen i Seafood Intelligences årlige «transparency benchmark report 2017».

I en pressemelding melder Cermaq at de har ekstern revisjon på bærekraftrapporten og at de publiserer kvartalsvise bærekraftresultater.

– Jeg er stolt av denne prestasjonen. Vårt engasjement for åpenhet og gjennomsiktighet ligger i hjertet av alt vi gjør. Det er vår ambisjon at gjennom gjennomsiktelighet og åpen rapportering vil vi forbedre og styrke den konstruktive dialogen med de som er interessert i vår virksomhet, sier konsernsjef Geir Molvik

Det er det syvende året at Seafood Intelligence har kartlagt gjennomsiktighet i de 36 største lakseprodusentselskapene og i 11 fiskefôrselskaper. Cermaq har vært nummer 1 fem ganger og nr. 2 to ganger.

– Vi jobber kontinuerlig for å forbedre vår rapportering, og det er svært verdifullt for oss å få en objektiv og omfattende tilbakemelding om vår innsats, sier Wenche Grønbrekk, leder for bærekraft og risiko i selskapet.

– Vi mener også at god rapportering er et viktig verktøy for å styrke vår bærekraft, legger hun til.

I tillegg til det detaljerte ratingsystemet fremhever referanserapporten en rekke elementer som viser robustheten til Cermaqs gjennomsiktighet, blant annet justering av selskapets strategi for FNs bærekraftige utviklingsmål, Cermaqs deltakelse i næringssamarbeid som Global Salmon Initiative, Seafood Business for Ocean Stewardship (SeaBOS) og FReSH, og deres anerkjennelse av påvirkning og utfordringer.

Publisert: 11.08.2017 , 13.52


Siste saker

X