Jon HindarCermaq

Cermaqs bærekraftsrapport nr. 1 for tredje år på rad

For tredje år på rad har Cermaq blitt rangert som nr. 1 av Seafood Intelligence for å ha den mest omfattende, relevante og åpne bærekraftsrapporten innen havbrukssektoren. Cermaq er rangert som nr. 1 både for oppdretts- og fôrvirksomheten.

Det kommer frem i en børsmelding i dag tidlig.

Seafood Intelligence har publisert sin årlige undersøkelse av bærekraftsrapporteringen blant de 36 største oppdrettsselskapene og de tre største fôrselskapene i verden.

Selskapene er vurdert ut fra mer enn 200 indikatorer og prinsipper, inkludert prinsippene fra den nylig utviklede standarden Aquaculture Stewardship Council (ASC).

Hovedområdene i vurderingen er omfang, relevans og hyppighet på rapporteringen. Cermaq ble rangert som nr. 1 med et totalresultat på 6,92 poeng av 10 mulige.

Seafood Intelligence kommenterer resultatet slik: – Cermaq er fortsatt det beste selskapet når det gjelder bærekraftsrapportering, og årets benchmarkrapport – som ikke vurderer bærekraftsresultatene som sådan, men som vurderer hvordan bærekraftsresultatene kommuniseres – yter ikke Cermaqs utmerkede rapporteringsnivå full rettferdighet.

– Ekstern revidering av kvalitet og relevans på våre data er positivt for åpen og transparent rapportering. Jeg inviterer våre interessenter til å se på vår rapportering på rapport2012.cermaq.no og gjøre seg opp sin egen mening om våre resultater, sier Jon Hindar, konsernsjef i Cermaq.

Seafood Intelligence gir Cermaq anerkjennelse for måten det er lagt opp til å kunne «navigere» og finne frem i de rapporterte resultatene, og for å rapportere åpent om både gode og dårlige resultater.

– Å holde et høyt nivå på rapportering krever systematisk arbeid og bidrag fra alle deler av vår organisasjon. Alle våre ansatte kan være stolte av denne anerkjennelsen, understreker Jon Hindar.

Cermaqs integrerte års- og bærekraftsrapport er basert på Global Reporting Initiative (GRI), og er i tillegg utvidet med selskapsspesifikke indikatorer for aspekter som ikke dekkes av GRI, slik som eksempelvis medisinbruk, lakselus og marin indeks.

Les også: Samtlige partier reagerer på Cermaq-bonus

Les også: – Cermaq burde informert Giske om ekstrabonus

Publisert: 13.08.2013 , 14.31


Siste saker

X