Oslo børs stock exchange

– Dagens kurser er en billig inngangsbillett

Lakseanalytiker i Carnegie, Marius Gaard, mener tiden nå er kommet for å kjøpe oppdrettsaksjer igjen.

Laksekrakket andre halvår 2011 førte til at sjømatsektoren halverte seg i verdi i takt med at lakseprisene stupte. Med en langt mer positiv inngang på året der flere sentrale aktører på forrige ukes North Atlantic Seafood-konferansen sist uke uttrykte svært optimistiske tanker rundt laksesektoren i 2012.

Dette synet deles av lakseanalytiker Marius Gaard i Carneige, som mener at lakseprisen har steget i en periode der eksportveksten har vært ekstrem, er positive signaler på at man nå kan hamstre lakseaksjer igjen.

– Laksesektoren er supersyklisk. Verdsettelsen er lav, og snur sentimentet tror jeg aksjene går veldig fort opp. Om 12 måneder er jeg sikker på at man vil si at dagens kurser var en billig inngangsbillett, sier Gaard til Finansavisen.

Sektoren er underpriset

Pareto-analytiker Mikael Clement pekte under konferansen på at EV/kg-multiplene til selskapene var på finanskrise nivå, hvilket ifølge Clement innebærer at aksjene er svært underpriset. Da var bankene langt mer bekymret for en nedsmelting av sektoren enn hva forholdene er nå.

Les mer: Kan få et etterspørselssjokk

Dette var Clements kronargument i forhold til at aksjene dermed har en betydelig oppside. Oppfatningen deles av Gaard.

Carniege tror på begrenset tilbudsside vekst i 2012. Meglerhuset mener det bør bedre markedsbalansen, og også sende lakseprisene oppover. Selskapene analytikeren anbefaler er Marine Harvest, Bakkafrost, Cermaq, Lerøy, Salmar og NRS.

Publisert: 12.03.2012 , 11.25


Siste saker

X