Dagens forside hos Morgenbladet.no. Skjermdump: Morgenbladet.

De forbannede lakseforskerne

Det er tittelen på en sak Morgenbladet har publisert fredag. I et samarbeid med nettmagasinet Harvest har de dykket ned i oppdrettsnæringen for å grave frem kritikkverdige forhold. - Her er forskerne som har lagt seg ut med feil fiende: Sjømatnasjonen Norge, skriver de.

Første del av serien har de altså kalt «De forbannede lakseforskerne«.  Her presenterer de 23 forskere som gjennom sin forskning har målbåret kritikk mot norsk sjømat og oppdrettslaks.

– Fiskeoppdrett skal bli fremtiden for Norge. Hva skjer når forskerne gjør funn som kan ødelegge for veksten?, heter det.

Mer eller mindre alle sakene er i seg selv kjente fra tidligere oppslag og dokumentarer, men Morgenbladet har nå altså samlet dem i en sak.

I artikkelen tegnes et bilde av uredelig havbruksforskning og trakassering og sjikane mot personer med oppdrettskritiske forskningsfunn.

– I arbeidet med denne reportasjen har vi snakket med en rekke forskere som har berørt oppdrettsfeltet. De forteller om kolleger som har gitt opp, om press og brutale metoder. De hevder at den frie forskningen er truet. Her er tyve av dem.

Publisert: 09.06.2017 , 10.25


Siste saker

X