Kurt Johan Svendsen. Foto: Kari Johanna Tveit.

Den lure fra Ure

Knut Johan Svendsen har godt grep om sitt en-konsesjonsfirma Isqueen AS. På de to siste årene har han levert et resultat før skatt på vel 18 millioner kroner.

Gustav-Erik Blaalid 

–  Vi har ikke vært heldige med prisene en, eneste gang, sier han og humrer. Overfor Norsk Fiskeoppdrett/kyst.no legger han til at 2012 ble prismessig et svært variabelt år. Fisken hold seg sykdomsfri, men selskapet hadde ikke tur med slaktingen i forhold til pristoppene. Av en omsetning på 62 millioner kroner, opp 6 millioner kroner i forhold til 2011, fikk han et resultat før skatt på 5,3 millioner kroner, ned fra 12,8 millioner kroner året før.

Søker grønt

Knut Johan Svendsen søker hele tre nye konsesjoner i den pågående tildelingsrunden av såkalte grønne konsesjoner. Han mener sjansene burde være gode for at han får en eller flere. Helst ale tre.

–  Hva skal vitsen være med å snakke varmt om distriktene hvis vi ikke får noe å leve av her, spør han, med referanse til søkerlisten. Den preges av noen store aktører som har penger nok til å overby alle andre. Derfor setter han sin lit til det politiske aspektet i saken, og det faktum at en del av de nye konsesjonene er øremerket mindre selskaper.

Isqueen AS slakter all fisken hos Nordlaks.

Publisert: 09.10.2013 , 08.16


Siste saker

X