Fôrbåt, Fôrtransport, Eidsvåg, Pioner

Eidsvaags nye fôrbåt nominert til «årets skip»

Den splitter nye fôrbåten, «Eidsvaag Pioner» har blitt nominert til årets skip bare dager etter at den ble overlevert fra byggeverftet.

Konkurransen, som i år går av stabelen for 16. gang, består av fire deltagere som kjemper om den gjeve prisen. I tillegg til båten til Eidsvaags Rederi er Aker Seafoods’ nye tråler fra Vard Brattvaag, Fjord Lines nye gassdrevne passasjerferge fra Bergen Group Fosen og Seven Viking fra Ulstein nominerte til prisen. Vard har med dette to nominerte båter. Det skriver Teknisk Ukeblad i dag.

Rederiet Eidsvaags nye fôrbåt fra Vard Aukra skal gå i tjeneste for Skretting ved Averøy. Det 75 meter lange og 13,6 meter brede LNG-drevne fartøyet er spesialbygd for bulktransport og leveranse av fiskefôr til oppdrettsanlegg. Den splitter nye båten ble overlevert senest for et par dager siden fra byggeverftet Vard, Aukra til Eidsvåg Rederi AS.

Innovative løsninger

Informasjonssjef Hege Anita Akselvoll i Vard sier selskapet er stolt over at to av skipene deres er nominert til prisen.

– Vi synes det er hyggelig at to av våre fartøy er nominert. Vi har vunnet prisen syv ganger tidligere, og synes det er flott at det gis utmerkelser til skip som utmerker seg med nye innovative løsninger. Begge skipene er nye i sitt slag, hvor det har vært lagt mye ressurser i å utvikle nye løsninger i forhold til miljø og effektivisering, sier hun.

Les mer om kåringen her (ekstern lenke).

Les også: Skretting bygger ut flåten

Fôrbåt, Fôrtransport, Eidsvåg, Pioner
Eidsvaag Pioner. Foto: Eidsvaag Rederi AS
Eidsvåg Rederi AS

Publisert: 30.05.2013 , 09.13


Siste saker

X