Kjell Magne Bondevik

– Får vi fortsette, vil eventyret fortsette

Gulen: Kjell Magne Bondevik lover oppdrettsnæringen fortsatt fremgang dersom de får sitte etter valget. Samtidig er Ola Braanaas i Firda Management så fornøyd med regjeringens politikk at han like godt kaller opp sin nyeste fôrflåte etter fiskeri- og kystministeren.

Kjell Magne Bondevik og Ola Braanaas
Statsminister Kjell Magne Bondevik deltok på dåpen av Firda Sjøfarmers nyeste fôrflåte. Ola Braanaas i morselskapet Firda Management benyttet sjansen til å skryte av den sittende regjeringens havbrukspolitikk.

I forbindelse med statsministerens besøk til Gulen i Sogn og Fjordane lørdag, hadde Firda Sjøfarmer benyttet sjansen til å invitere Bondevik til å delta på dåpen av selskapets nye oppdrettsflåte. Administrerende direktør i morselskapet, Firda Management, fikk da anledning til å skryte av politikken regjeringen har ført i saker som angår oppdrettsnæringen.

En tilfreds Braanaas roste Bondeviks regjering for blant annet fjerning av fôrkvotene og innføring av MTB-ordningen (maksimalt tillatt biomasse). Samtidig grep han også sjansen til å be Bondevik vurdere laksfjordsaken på nytt.

– Gå gjennom laksefjordsaken på nytt. Vent med trinn to før trinn en er evaluert, sa Braanaas i sin appell til statsministeren.

Eventyret vil fortsette

Bondevik noterte Braanaas sine innspill, og tok straks tak i rosen fra direktøren.

– Den sittende regjering har vært med på og snudd tungsinn og problemer i oppdrettsnæringen til positivitet og optimisme, sa han og lovet fortsatt fremgang for næringen dersom regjeringen får fortsette. – Får vi fortsette, vil eventyret fortsette, var Bondeviks budskap til de oppmøtte.

”Svein den store”

Selve dåpen tok partikollega, ordfører Trude Brosvik, seg av. Bondevik fikk heller ansvaret for å bringe gladmeldingen videre om at det en plass i Gulen ligger en fôrflåte med navn etter fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen.

Den solide 450 tonns tunge flåten ble døpt ”Svein den store”, og Braanaas la heller ikke skjul på at navnet er til ære for den sittende ministeren.

– Ja, det er fiskeriministeren vi har tenkt på da vi fant på navnet til flåten, sa Braanaas til kyst.no.

”Svein den store” er Firda Sjøfarmers nyeste fôrflåte. Den er bygget i Inverness i Skottland og ble slept over nordsjøen i forrige uke. Flåten har en kapasitet på 200 tonn fôr og er den første av sitt slag i Norge. Flåten er bygget i betong og stål, og skal i følge produsenten tåle svært røffe værforhold.

Svein den store - f
Fôrflåten «Svein den store» er oppkalt etter fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen og er Firda Sjøfarmer sin nyeste flåte.
Ordfører Trude Brosvik
Ordfører Trude Brosvik fikk æren av å døpe «Svein den store».

Publisert: 29.08.2005 , 07.00


Siste saker

X