Leif Rune Pedersen

Fikk dosen i 2012

Haugland Gruppen fikk et særdeles dårlig oppdretts-år i 2012. Gruppen eier Erko Seafood (tidligere Bolstad Fjordbruk), som fikk et minus før skatt på 13 millioner kroner.

Gustav-Erik Blaalid

Ifølge administrerende direktør, Leif Rune Pedersen, var det fiskesykdom og alger som førte til det dårlige resultatet. – I år ser det mye bedre ut, sier han til Norsk Fiskeoppdrett/kyst.no. Han legger til at selskapet ikke har hatt sykdomsutbrudd i år. – I fjor var vi plaget av PD, vi hadde flere tilfeller av tvangsavlusing, og på toppen av dette ble vi angrepet av alger på en av lokalitetene. Som om det ikke var nok, var også prisene lave. På det verste ned i 18 kroner kiloen, sukker Pedersen.

I et av selskapene i gruppen, Hennco Laks med tre konsesjoner, var årsomsetningen i 2012 på 25,4 millioner kroner, mens resultatet før skatt var på minus 28, 2 millioner kroner.

Fusjonerer

Med virkning fra 2013 er Hennco Laks fusjonert med Erko Seafood. Det betyr at selskapet har 10 matfiskkonsesjoner for laks. I følge Leif Rune Pedersen har de lokaliteter fra Hyllestad kommune i nord til Jondal i sør. Alle de tre konsesjonene til Hennco drives fra lokaliteter i Øygarden.

–  Vi ser på muligheten av å bruke lokaliteter andre steder. Vi har blant annet lokaliteter i Solund og Hyllestad i Sogn og Fjordane, sier Pedersen. Erko Seafood selger laksen gjennom Sekkingstad og Coast Seafood.

Publisert: 27.09.2013 , 07.04


Siste saker

X