Eirik Wilkinson har jobbet i havbruksnæringa i 31 år. Foto: Labora

Fiskehelseekspert til Labora

- Etter mange år returnerer fiskehelseekspert Eirik Wilkinson til sine kollegaer i Labora, skriver selskapet.

Fra første mai vil han lede fiskehelseavdelingen og bistå deres kunder til å optimalisere fiskehelse og velferd i nord.

Wilkinson som er veterinær, tok utdanningen sin ved Tierärtzliche Hochshule Hannover og var en av de som var med å starte opp fiskehelseavdelingen i Labora (tidligere næringsmiddeltilsynet) i 1986, og har jobbet i havbruksnæringen i 31 år.

Les også: Feirer 60 års jubileum og utvider fiskehelse-avdelingen

Fiskehelsetjenesten i Labora er i dag bemannet med to veterinærer, to fiskehelsebiologer og en faglaborant. Med en havbruksnæring som vokser og sykdomsutfordringer som må bekjempes, er det behov for en faglig sterk fiskehelseavdeling.

– Vi ønsker å gi næringen den best mulige oppfølgingen fra oss for optimal produksjon med god dyrevelferd. Wilkinson er en svært erfaren fiskehelseveterinær, som vil løfte avdelingen sterkt faglig. Med Eirik på plass er vi bedre rustet til å utvikle avdelingen for fremtiden, sier daglig leder Karianne Jakobsen, i en pressemelding.

– Jeg gleder meg til å jobbe med generell fiskehelse igjen, med alle de utfordringer og muligheter det innebærer. Ser også frem til å komme tilbake til Labora, og jobbe med gamle og nye dyktige kollegaer, sier Wilkinson.

Fiskehelsekompetanse og beredskap i nord

I over 30 år har Labora bygd kompetanse innen fiskehelse og velferd i nord, og lært seg å kjenne området. Fiskehelseavdelingen er tett på problemstillingene i havbruksnæringen og gjennomfører helsekontroller, gir råd for å forebygge og hindre spredning av fiskesykdom og smitte, tar prøveuttak til diagnostikk, tolker prøveresultat, skriver resepter for legemidler, utfører hygienekontroller og holder kurs.

– For at oppdrettsanlegg skal ha en optimal produksjon i nord, er det en fordel å ha tilgang til lokalkompetanse som kjenner til forholdene og historikken, slik kan vi være raskt på plass, samarbeide tett og raskere sette i gang forebyggende tiltak i krisesituasjoner og redusere tap som følge av smitte, sier Jakobsen

Ruster seg mot framtiden

Labora omsatte for 27 millioner i 2016, og gjør seg klar for å vokse seg enda større i årene som kommer. I tillegg til å styrke fiskehelseavdelingen, bygger bedriften også et nytt større laboratorium for å øke kapasiteten på diagnostikk til havbruksnæringen.

– Med et dyktig fiskehelsepersonell og arbeidet vi gjør på laboratoriet vårt, bidrar vi til å sikre god fiskehelse i nord, sier Jakobsen.

Publisert: 24.04.2017 , 14.35


Siste saker

X