Fjordørret

Fjordørreten fortsetter suksessen i Russland

Den norske Fjordørreten serveres helst kald og rå og har blitt en trend i Russland. Det vises under Moscow Gastronomic Festival i disse dager.
Ingrid Dahl Skarstein, utsending russland
Ingrid Dahl Skarstein sier at Fjordørreten begynner å få godt fotfeste i restauranter som spiller på eksklusivitet og kvalitet. Foto: Norges Sjømatråd

Norges sjømatråd sikrer at norsk Fjordørret har fått en sentral posisjon under festivalen, som er en av de absolutt viktigste i Russlands restaurantverden. Den viser vei i en av verdens mest krevende storbyer, og samler alt av superkokker og toppchefer i bransjen. Norges sjømatråd skriver på sine nettsider at de er synlig til stede, og norsk Fjordørret er allerede på menyen hos flere enn 50 av restaurantene som deltar.

Inspirerer

– Moscow Gastronomic Festival er en perfekt arena. Fjordørret begynner å få godt fotfeste særlig i restauranter som spiller på eksklusivitet og kvalitet, sier fiskeriutsending Ingrid Dahl Skarstein i Russland.

Også til denne festivalen har Norges sjømatråd fått hjelp fra den anerkjente bloggeren: matekspert og – inspirator Anna Semjonova. Hun har med seg råvaren, Fjordørret, til aktuelle kjøkken på festivalen.

– Anna sin oppgave er å inspirere. Her er hun blant de aller beste. Hun er ikke kokk selv, og dermed ikke i konkurranse med kokkene, men har en solid posisjon. Med stor troverdighet kan hun presentere fakta om kvalitet, om norsk opprinnelse og utvikle idéer i måten å tilberede Fjordørret på, sier Skarstein.

 

– Strategien fungerer

Arbeidet på Moscow Gastronomic Festival viderefører en tydelig satsing og strategi for å posisjonere Fjordørret som en eksklusiv råvare. Under vin- og matfestivalen Mayaki i vår, ble Fjordørret løftet frem som festivalens mest synlige råvare.

Fjordørret, filet, rå, kald, servering
Fjordørret, filet, rå, kald, servering. Foto: Norges Sjømatråd

– Vi ser at vi når frem med vårt budskap knyttet til rene, norske fjorder og høy matsikkerhet. Dette er et arbeid som tar tid, men vi merker at russiske kokker oppdager Fjordørretens spesielt gode egenskaper – særlig for retter som krever ingen eller lite varmebehandling, sier Ingrid Dahl Skarstein.

Les også: Fjordørret populært i Russland

Les også: Ny rekorduke for lakseeksporten

Publisert: 04.11.2013 , 10.53


Siste saker

X