Andreas Linhom under Aqua Nor 2015. Foto: Pål Mugaas Jensen

Fjordservice Flekkefjord satser på hvitfisk og kjøper Fiskelaget AS

Fjordservice i Flekkefjord har kjøpt Fiskelaget AS i Mandal, og utvider med dette deres satsingsområde til å inkludere hvitfisk.

Fjordservice Flekkefjord ble startet i 2010 av Andreas Lindhom og Rune Vatland, med målsetning å være det ledende fagmiljøet innen havbruk og akvakultur i landet.

Fjordservice Flekkefjord har gjennom årene utviklet seg, og er moderselskap til en stor og solid bredde av selskaper. De utvider satsingen på skalldyr og fisk ved kjøp av Fiskelaget AS i Mandal, som også har tilhørende restaurant.

Fiskelaget AS på Gismerøya ved Mandal. Foto: Fiskelaget AS.

Med dette oppkjøpet ønsker vi å styrke vår posisjon, samt utvide vårt satsingsområde til å inkludere hvitfisk, forteller eier Andreas Lindhom til kyst.no.

Kontrollerer hele produksjonskjeden 

Lindhom forteller at Fiskelaget har vært en sterk lokal aktør i Agder.

– Med vår satsing på levendelagring av skalldyr og fisk, samt levendetransport ser vi store muligheter for og videreutvikle fiskerinæringen i Agder og forhåpentligvis på landsbasis i en retning der kvalitet og bærekraft står i fokus, forteller han.

Driften i Mandal skal videreutvikles, samtidig som driften med restaurant vil by på en nyhet som åpner i sommer. Hva dette er vil ikke Lindhom røpe enda.

– Utsalget i Mandal sentrum vil fortsette og her vil vi utvikle nye produkter. Her vil vi ha hele produksjonskjeden og sikre oss egne produkter som vi kan stå inne for. Kvalitet har alt å si, sier Lindhom.

Fiskelaget har hatt jevn vekst de siste årene og omsatte i 2016 for drøye 64 millioner kroner, med et driftresultat på 174 tusen kroner.

  • Fiskelaget AS i Mandal ble etablert i 2004 av Espen Pedersen, men har lange tradisjoner, da det har vært mottak og utsalg i bygget i byen siden 1980. Før Pedersen tok over het det blant annet Fiskehjørnet og ble drevet av August Fjeldskår, samt var eid av Fiskernes salgslag.
  • Det er i dag cirka 25 stykker ansatte i Fiskelaget AS, og driften er todelt da man på Gismerøya har mottak salg og utlevering av råvarer, og ved restauranten i Mandal har utsalg og produktutvikling.

Publisert: 05.01.2018 , 09.00


Siste saker

X