laksefiske, villaks

Fluefiske blir TV-idrett

Det svenske selskapet IEC in Sports inntar nå en helt ny "idrettsarena" Neste uke skal TV-selskapet sende sendinger fra VM i fluefiske i Norge.

Neste uke arrangeres VM i Vefsna i Nordland, arrangementet vil være et av de største internasjonale idrettsarrangement som er arrangert i Nord-Norge, og trolig det største noensinne i Nordland. Og for første gang skal det sendes live TV-sendinger fra et slikt arrangement.

– Vi ser hele tiden etter nye idretter med tv-potensial. Fluefiske er ikke tatt ut ordentlig som en tv-idrett og vi tror dette kan komme til å fange svært mange seere internasjonalt, selv om det er litt utenom det vanlige, sier David Nilsson prosjektansvarlig i IEC til Dagens Næringsliv (DN).

Sportsfisker, fluefiske, elv, Namdal, namsenvassdraget.
Fluefiske kan komme til å fange mange seere internasjonalt, forteller Nilsson. Foto: Namsenvassdraget.no

Han begrunner dette med at fiske er en trendaktivitet over hele verden, og har alle elementene som skal til for å fenge på TV.

– Fangstelementet vekker nok instinktene hos veldig mange, men vel så viktig er det at fluefiske foregår i vakker natur, sier Nilsson.

IEC forteller at produksjonen kommer til å bli påkostet og avslører at det er snakk om millionbeløp.

– Vi skal blant annet filme fra helikopter for å få bilder av fiskesituasjoner ovenfra. Det kommer til å bli veldig stilig. I tillegg baserer vi mye av sendingene på intervjuer med deltagerne underveis der de forteller om fremgangsmetoder, fluevalg og diverse. Det blir veldig lærerikt for seerne, sier Nilsson.

VM forventes å samle i overkant av 30 landslag fra alle verdensdeler. Hvert lag vil i gjennomsnitt telle ti personer. Det kommer blant annet fiskere fra Mongolia, Japan, Canada, Ungarn, Belgia og USA.

Les hele saken på Dagens Næringsliv sine sider (ekstern lenke).

Publisert: 08.08.2013 , 15.32


Siste saker

X