FMV234 blir en arbeidsbåt med stor kapasitet og fleksibilitet for ulike oppdrag. foto: FMV.

FMV skal levere arbeidsbåt til Finnsnes Dykk og Anleggservice

Fitjar Mek. Verksted og Finnsnes Dykk og Anleggservice har inngått design og byggekontrakt for en arbeidsbåt av HFMV Sørfonn klassen.

FDA (Finnsnes Dykk og Anleggservice) og FMV har signert design- og byggekontrakt på en arbeids- og servicebåt av type HFMV W15 Sørfonn. Fartøyet er en katamaran med hoveddimensjoner 14.95 x 12 x 3.9 m LxBxDriss. Båten får byggenummerFMV 234, designes og bygges komplett på Fitjar og skal overleveres i august 2017, melder Fitjar Mek. Verksted i en pressemelding.

Finnsnes Dykk og Anleggservice sin flåte er moderne og består av fem ulike fartøy, FMV234 blir dermed rederiets sjette fartøy.

FMV234 får stor løftekapasitet (bla 150 tm kran) og mye dekksutstyr. Fartøyet vil kunne ta på seg en rekke ulike oppdrag, og gjennomføre effektivt og sikkert.

– Vi håper og tror FDAs slagord «God på overflaten – best under vann» blir forsterket når fartøyet kommer i drift høsten 2017, melder selskapet.

– FMV er stolte over å få levere flere fartøy til FDA og bidra til rederiets framgang og vekst. Vi ser fram til å fortsette samarbeidet og den gode dialogen vi har hatt med Keneth Larsen & company, sier Åsmund Sørfonn.  

HFMV er en benevnelse på skipsdesign utviklet og eid av Heimli og FMV i fellesskap. Designserien omfatter arbeidsbåter, spesialfartøy, brønnbåter, prosessbåter, fiskebåter og expedition cruise fartøy.

Innen arbeidsbåter er det hittil utviklet og bygd seks ulike klasser:

– HFMV Sigmund: 8x6m, enskrog

– HFMV Josdal: 15x8x2.55m, katamaran

– HFMV Hovland: 15x10x3.6m, katamaran

– HFMV Sørfonn; 15x12x3.9m, katamaran

– HFMV Vik: 24x12x4.9m, katamaran

– HFMV Isdahl: 26×11.6×4.6m, enskrog

  • FMV er et skipsverft beliggende på Fitjar i Sunnhordland.
  • Verftet har ca 80 fast ansatte og driver med nybygging, ombygging/service, basevirksomhet og design/engineering.
  • Per dags dato har verftet fem nybygg i ordre og ordrehorisont til februar 2019.

Publisert: 06.06.2017 , 11.31


Siste saker

X