Får lite tilbake fra storsamfunnet

Ellingsen-familien i Skrova troner øverst på skattelistene i Lofoten, men blir tilgodesett med små midler tilbake fra storsamfunnet.

Det skriver Lofotposten. For på tross av at Ellingsen Seafood tjener gode penger og gir ringvirkninger til lokalsamfunnet, føler selskapet seg dårlig behandlet av myndigheter og storsamfunnet rundt.

– Vi er i sjokk etter at Torghatten Nord denne uka ba oss tilpasse lakseproduksjonen ut fra fergemateriellet som trafikkerer Skrova og resten av Vestfjorden, sier Aino Ellingsen, som er Høyres varaordfører i Vågan til Lofotposten.

Må tilpasse lakseproduksjonen fergetidene

– Ingen legger skjul på at vi tjener penger. Og det er på tross av den elendige behandlingen vi får av storsamfunnet, Hun er i sjokk og fortvilet over at særlig fergeselskapet viser det hun betegner som uforstand.

-Hver uke går nærmere 20 vogntog med laks fra Skrova og ut i verden. Torghatten Nord har satt inn miniferga «Røtinn», som tar to vogntog på hver tur. Når vi da forteller selskapet at våre behov er langt større, får vi som svar at vi må tilpasse lakseproduksjonen ut fra det fergemateriellet som Torghatten har å tilby.

Fredag var det kaos da fem biler skulle ut fra slakteriet samtidig, sier Aino Ellingsen som likevel ikke er i tvil om at Ellingsen vil bidra med store millionbeløp i mange år fremover.

Publisert: 22.10.2012 , 07.00


Siste saker

X