FORNØYDE MED SALG OG OPPKJØP: Fra venstre: Nils-Martin Alsen, daglig leder i Telehuset Alta og Lars Ivar Simonsen, adm. dir. i Funn. Foto: Funn.

Funn kjøper Telehuset Alta, og styrker sin satsing mot havbruksnæringen

- Funn er totalleverandør av IKT-tjenester, og oppkjøpet i Alta gir oss et godt utgangspunkt for å videreutvikle vår satsning mot havbruk, og samtidig bli en markant IKT-leverandør i Finnmark, sier adm. direktør Lars Ivar Simonsen.

– Vi vil være tilstede i hele landsdelen, og styrker med dette også vår posisjon som et av Nord-Norges største IT-selskap. Dette er Funns 10. oppkjøp på 10 år, sier adm. direktør Lars Ivar Simonsen.

Funn AS er et av landsdelens største selskaper innen sentraliserte datatjenester, systemsalg og systemutvikling, og leverer tjenester nasjonalt og lokalt, melder selskapet i en pressemelding.

Selskapet har gjennom en målrettet satsning de siste årene skaffet seg en nasjonal posisjon som en betydelig IT-leverandør til havbruksnæringen.

– Vi har lenge ønsket oss en fysisk etablering i Alta slik at vi innfrir vårt ønske om ikke å bare være tilgjengelig, men også sikrer nærhet til våre kunder, sier Lars Ivar Simonsen.

– Telehuset Alta (AJ Data og Kommunikasjon AS) og Funn sin bevisste satsning mot havbruksnæringen er svært sammenfallende. Vi vil med dette styrke vårt leveranseapparat og vi vil utvide det totale tjenestespekteret. I Alta er flere sentrale aktører lokalisert og vi vil nå kunne tilby disse hele spekteret av IT-tjenester, sier Simonsen.

Etter oppkjøpet vil Funn passere 150 millioner kroner i omsetning, være ca 80 medarbeidere og fysisk lokalisert på åtte steder; fra Oslo i sør til Svalbard i nord.

– Funn er totalleverandør av IKT-tjenester, og oppkjøpet i Alta gir oss et godt utgangspunkt for å videreutvikle vår satsning mot havbruk, og samtidig bli en markant IKT-leverandør i Finnmark, sier Simonsen.

Sterk markedsposisjon

AJ Data og Kommunikasjon AS har ni medarbeidere, og ledes av Nils-Martin Alsen. Selskapet har bred kompetanse og lang fartstid i IKT-bransjen.

Selskapet har drevet virksomheten i Alta siden 2000, med fokus på salg av konsulenttjenester, service og drift innenfor fagområdene tele- og datakommunikasjon.

Nye Funn folk i Alta: F.v: Tor Einar Alsen, Ole Christian Stamnes, Aleksander Mella, Nils-Martin Alsen, Caroline Lampe Alsen. (Ikke tilstede da bilde ble tatt: Andrey Kiriyenko, Joakim Bertheussen, Anne Lise Alsen og Andreas Mella) Foto: Funn.

AJ Data og Kommunikasjon AS er i dag leverandør til en rekke kunder innenfor havbruksnæringen i Finnmark.

– For AJ Data og Kommunikasjon AS har det vært viktig å kunne komplettere kompetansen og styrke leveranseapparatet slik at markedsposisjonen i Finnmark kan styrkes. Å bli en del av Funn gir oss og våre kunder en enda sterkere trygghet. Dette utvider vårt tjenestetilbud og gir oss store muligheter i fremtiden, sier Alsen.

– Vi gleder oss også til å kunne konkurrere om en større del av IT-marked i Finnmark, legger han til.

Bred og utvidet produktportefølje

AJ Data og Kommunikasjon AS omsatte i 2016 for 18 millioner og hadde et driftsresultat på 1.1 millioner kroner, og har det Funn karakteriserer som en «spennende kundeportefølje» som selskapet har utviklet over tid.

Totalt ansvar for kundens IT-løsninger.

– AJ Data og Kommunikasjon AS vil gjennom Funn få tilført nye tjenestekonsepter, og vi ønsker i fremtiden å ta det totale ansvaret for kundens IT-løsninger. Selskapet vil bli videreført i samme form som i dag, men under navnet Funn Finnmark AS, sier Lars Ivar Simonsen.

Funn leverer forretningskritiske IT-løsninger for selskaper over hele landet. I tillegg har Funn har et betydelig antall små og mellomstore bedrifter som kunder innenfor Sky-tjenester.

Fakta om Funn:

  • Tradisjonsrikt og ekspansivt IT-selskap med nordnorske røtter, etablert i 1989.
  • Eid av Forte Narvik, og har de siste årene vokst til en av landsdelens største i sin bransje.
  • Daglig leder: Lars Ivar Simonsen. Styreleder: Roger Bergersen
  • Hovedkontor i Narvik, med kontorer i Alta, Harstad, Finnsnes, Sortland, Bodø, Oslo og på Svalbard.
  • Selskapet har cirka 80 medarbeidere og rundt 150 millioner kr i omsetning.

Publisert: 06.07.2017 , 12.45


Siste saker

X