Jonas Gahr Støre

Gahr Støre retter kritikk mot VG

Helseminister Jonas Gahr Støre (Ap) mener VG må ta ansvar for den villedende informasjonen i gårsdagens førstesidesak.

I går gikk VG ut med en førsteside der leger og professorer advarte i VG mandag barn, unge og gravide mot å spise oppdrettslaks. Saken skapte store overskrifter i oppdrettsnæringen og både Mattilsynet og NIFES stilte seg etter hvert uforstående til advarslene.

Senere viste det seg at Haukelandslegen som hadde uttalt seg i saken, Anne-Lise Bjørke Monsen hadde en hemmelig agenda mot oppdrettsnæringen. Gjennom sin Facebook-side kunne man se at hun i lang tid har drevet en aktiv kamp mot oppdrettsnæringen.

Les også: Haukelandsforsker startet med laksekamp etter hyttestrid

Jonas Gahr Støre
Jonas Gahr Støre ber VG ta ansvar for saken. Foto: Utenriksdepartementet

– VG må ta ansvar

Helseminister, Jonas Gahr Støre mener nå at VG må ta ansvar for innholdet som kom frem i saken.

– Det er ytringsfrihet, men jeg synes VG gir dette et oppslag som ikke stemmer med proporsjonene. Det er et ansvar VG må ta, sier Gahr Støre til VG.

Han understreker at han har full tillit til de nasjonale organene for mattrygghet i deres vurdering om at både gravide, ammende og alle andre trygt kan spise norsk oppdrettslaks. – Jeg har full tillit til både Mattilsynet og Vitenskapskomiteen for mattrygghet som sier det er trygt å spise oppdrettslaks for både gravide, ammende og barn, sier Støre til VG Nett.

Les også: VG-redaktør: – Vi burde ha fortalt om Facebook-siden

Publisert: 11.06.2013 , 07.42


Siste saker

X