Blåskjell

Gjennombrudd for norske blåskjell i Belgia

?Norske blåskjell er ansett som de beste på markedet for øyeblikket og i denne sammenheng er det ikke rart at Delhaize ønsker å selge blåskjell fra Norge? uttaler Stål Heggelund, fiskeriutsending for Eksportutvalget for Fisk.

Heggelund, Stål
Stål Heggelund som er utsending for eksportutvalget for fisk i Frankrike, tror avtalen med Delhaize kan gi norsk blåskjellnæring nye muligheter.
Foto: Kari Tveit

Belgias viktigste og mest prestisjefylte supermarkedskjede Delhaize lanserer tirsdag den 12. april norske blåskjell i 400 utsalgssteder i Belgia, Luxembourg og Tyskland. I første omgang skal Delhaize tilby kundene sine norske blåskjell til midten av juni da kjeden kommer til å tilby hollandske skjell for en periode fram mot oktober. Fra oktober skal norske blåskjell etter planen igjen være å finne i Delhaize-kjeden. Eksportutvalget for Fisk (EFF) arbeider tett sammen med Delhaize for å markedsføre norske blåskjell og det norske opphav ovenfor Delhaizes kunder. Første samarbeidsprosjekt fant sted den 7. april da EFF og Delhaize inviterte nasjonal og profesjonell matpresse til prøvesmaking av blåskjell på SeaGrill i Brussel. I tiden fram mot sommeren er det planlagt butikkdemonstrasjoner og distribusjon av oppskrifts og informasjonshefter i alle butikker, melder EFF. De norske blåskjellene sorteres og pakkes av Norwegian Shellfish Production as på Forsand før de sendes direkte til Delhaizes distribusjonsplattformer med bil fra Norge. Dette gjør at skjellene holder en god kvalitet og en enhetlig størrelse i forpakningene. -Det er nå viktig at blåskjellsprodusentene og pakkeriet i Norge samarbeider for å gi den beste kvaliteten på skjellene til Delhaize i månedene som kommer” sier Heggelund. -Delhaize-kjedens interesse for norske blåskjell kommer til å bli lagt merke til blant innkjøpere av skjell i andre deler av Europa, noe som kan gi den norske blåskjellnæringen nye muligheter i internasjonale markeder dersom kvaliteten og leveringsdyktigheten viser seg god nok. Klarer vi dette tror jeg vi har fått markedsgjennombruddet den norske skjellnæringen har ventet på.

Publisert: 12.04.2005 , 09.39

Mest lest


Siste saker

X